Megállás nélkül továbbhajtott

 

Befejeződött az eljárás abban a közlekedési bűncselekményben, amelyben azt az esetet vizsgálták, ami 2021. február 1-én történt Bőcs belterületén. Akkor egy kamion a vasúti jelzőlámpa tilos jelzése ellenére ráhajtott a sínekre. A félsorompó rázáródott és megrongálódott. A sofőr megállás nélkül továbbhajtott – írja a police.hu.

Közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolc Rendőrkapitányság egy 53 éves hernádnémeti férfival szemben. A sofőr járműszerelvényével Bőcs belterületén, az Állomás úton található vasúti átjáróban, 2021. február 1-jén 11 óra előtt úgy közlekedett, hogy a tilos jelzést, valamint a záródó félsorompót figyelmen kívül hagyta. A sorompó csapórúdja rázáródott férfi által vezetett járműszerelvény félpótkocsijára, ami ennek következtében megrongálódott.

A megállás nélkül továbbhajtó sofőrt a járőrök a rendőrkapitányságra még aznap délután előállították, ahol kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu