Nagy volt a fordulósugár

 

Hosszú volt a teherautó, a hozzákapcsolt pótkocsival pedig még nagyobb lett a fordulósugara. Ezzel nem számolt az a 45 esztendős vasúti átjáró fényjelző készülék, aki 2021. április 23-án Lentiben elsodorta a vasúti átjáró fényjelző készülékét – olvasható a police.hu oldalán.

Lentiben 2021. április 23-án a Táncsics utcában közlekedett egy tehergépkocsival és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel egy 45 éves ukrán állampolgárságú férfi a 75-ös számú főút irányából. Haladása során balra befordult a Termálfürdő pakolójának kivezető útjára, melynek során a menetirány szerinti jobb oldalon kihelyezett vasúti fényjelző készüléket a járműszerelvény pótkocsijával elsodorta, ami ennek következtében kiborult a helyéről.

A rongálásról pillanatokon belül az egész település tudott, így a sofőrnek esélye sem lett volna a cserbenhagyásra. Miután kidöntötte jelzőlámpát, értesítette a rendőröket, akik néhány perccel később megjelentek, majd megszervezték a vasúti átjárón történő biztonságos áthaladást. Értesítették a MÁV illetékeseit a történtekről.

Ezzel egyidőben meghallgatták a sofőr által elmondottakat. Rögzítették a történteket, helyszíneltek, majd a vétkes férfit a Lenti Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt gyanúsítottként kihallgatták – derül ki a magyar rendőrség honalapján található esetleírásból.

k.z.t./fotó: police.hu