61 milliós fogás a határon

 

Az olasz, az osztrák és a spanyol hatóságok által körözött gépjárművek – a magyar rendőröknek köszönhetően – Csanádpalotánál és Kiszombornál már nem tudták folytatni útjukat – olvasható a police.hu hírei között.

Elsőként egy bolgár férfi jelentkezett kilépésre 2021. április 22-én délután egy német honosságú Fiat Ducato Atlas 5 típusú lakóautó vezetőjeként a Kiszombor közúti határátkelőhelyen.

Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a 20 millió forint értékű járművet az osztrák hatóságok körözik.


Másnap, valamivel 12 óra után, majd 18 órakor a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy svéd, illetve egy spanyol honosságú BMW típusú személyautóval egy-egy román állampolgár. Az ellenőrzés alkalmával az egyenruhások mindkét esetben megállapították, hogy a 6 millió forint és a 35 millió forint értékű autót is körözik, előbbit az olasz, utóbbit a spanyol hatóságok.

Az ilyenkor szokásos protokoll alapján jártak el az egyenruhások: a kötelező ellenőrzések végrehajtása után, mindhárom sofőrt előállítottak a Makói Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottat kihallgatták. A gépjárművek vezetői – a hasonló esetekben rajtakapottakhoz hasonlóan – semmit sem tudtak arról, hogy az általuk vezetett gépjárművek lopottak. Megfelelően csodálkoztak is, hogy pont velük történhetett meg ilyesmi.

A nyomozók meghallgatták mindhárom férfi sajátos történetét, majd az összesen 61 millió forint értékű járműveket lefoglalták – derül ki a magyar rendőrség honlapján található leírásból.

k.z.t./fotó: police.hu