Ittas vezetésen 28 sofőrt értek tetten

 

A fokozott rendőri ellenőrzésnek meg is van az eredménye. Sok volt ismét a személyi sérüléses baleset 72, s ami ennél is aggasztóbb, 28 ittas járművezető akadt fenn az ellenőrzéseken. Azt megsaccolni sem lehet, mekkora lehet a valós száma azoknak, akik alkoholt fogyasztva veszélyeztetik saját és mások testi épségét – derül ki a police.hu hétvégi összesítőjéből.

 

Magyarország területén 2021. április 16-án 0 órától április 18-án 24 óráig a rendőrök 72 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből két halálos kimenetelű közlekedési balesetben két ember vesztette életét, 13 baleset súlyos és 57 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 516 személyt fogott el, közülük 109 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 303 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 491 személyt állítottak elő, köztük 268 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 28 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 335 esetben történt.

Ezen a hétvégén a rendőrök és katonák 302 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 310 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Ugyancsak ezen a hétvégén 3 határsértőt fogtak el a rendőrök, további 2 személy ellen embercsempészés bűntett miatt, 11 fővel szemben közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu