Aki keres, az talál

 

A népi hagyományok szerint Húsvétkor a gyermekeknek színes tojásokat kellett keresniük a ház körül. Aki a legtöbbet gyűjtötte össze, az a nyertes. Napjainkra kissé módosultak a szokások, egy azonban továbbra is örökérvényű: aki keres, az talál.

A főváros XVII. kerületében egy utcán parkoló Renault Megane-t loptak el 2021. március 30-ára virradóan. A nyomozásba a kerületi rendőrök mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztály nyomozói is bekapcsolódtak. A nyomok egy XXI. kerületi telephelyre vezettek, ahol még aznap megtalálták és lefoglalták az autót.

A nyomozók azonosították a lopással gyanúsítható 41 esztendős férfit. F. Norbertet a BRFK Bűnügy Bevetési Osztályával, illetve a Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztályával együttműködve 2021. március 31-én a hajnali órákban Dunavarsányban elfogták. A férfi lakhelyén tartott kutatás során a rendőrök még két Renault-t foglaltak le – az egyik még januárban tűnt el Újpestről, a másik eredetét még vizsgálják.

A XVII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói F. Norbertet kétrendbeli lopás bűntett  és kétrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatására.

A húsvéti szerencse most sem hagyta el a csanádpalotai határátkelőhelyen szolgálatot teljesítőket sem. A nyúl itt is tudott meglepetéssel szolgálni:

Egy román állampolgárságú férfi jelentkezett kilépésre 2021. április 3-án hajnali 4 órakor egy osztrák honosságú személyautóval a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a BMW 520D típusú gépkocsit az osztrák hatóságok körözik.

Beindult az ilyenkor megszokott protokoll. Felvették a kapcsolatot a körözést elrendelő osztrák hatósággal, majd mikor meggyőződtek arról, hogy a körözés még fennáll, a gépkocsi vezetőjét átadták a Makói Rendőrkapitányság járőreinek.
A nyomozó lefoglalták a 3 millió forint értékű gépjárművet, vezetőjének adatait rögzítették, majd pedig kihallgatták – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu