Pénzbírság mellett három évre bevonták a jogosítványát

 

Itt a Húsvét, senki ne most döntse meg egyéni vagy közössége rekordját, sem ittas vezetésben, sem gyorshajtásban. Okuljon mindenki más kárán.  Itt van egy nem mindennapi példa: három évre bevonták a 21 éves fiatal vezetői engedélyét, miután tíz hónapon belül, több mint 66 alkalommal kapta gyorshajtáson a rendőrség – adta hírül a BBC.

Cristian Mustafat Southampton ugyanazon szakaszán három különböző autóval is bemérte a rendőrség 2020. május 23-a és 2021. március 18-a között. 30 mérföld/óra (48 km/óra) helyett 56 mérföld/órával (90 km/óra) hajtott. A hampshire-i rendőrség szerint példátlan mennyiségű gyorshajtást halmozott fel a sofőr, aki gyorshajtásai mellett azt is beismerte, hogy három alkalommal biztosítás nélkül vezetett.

A Kingswayen szintén 90 km/órás sebességgel lépte túl a sebességkorlátozást, a Maybray King Wayen pedig 48 mérföld/órával (77 km/órával) szaladt bele a traffipaxba.

„Mustafa termékeny gyorshajtó volt, és állandó kihágásai, valamint a levelünkre való válaszadás elmulasztása miatt sok időbe és energiába telt ugyan, de végre megtaláltuk és megállítottuk” – nyilatkozta az esetről Daniel Channer rendőr.

Az eltiltáson felül pénzbírságot is kiszabtak Mustafára: 354 fontot, azaz nagyjából 150 ezer forintot kell befizetnie. És ezen közlekedési szabálysértések csak azok, amelyeket – hitelt érdemlően – tudnak bizonyítani a rendőrök. Arról nem szól a hírügynökségi jelentés, milyen gépjárművekkel száguldozott a fiatalember.

Cash/fotó: Google