Nagypénteki karambol Budapesten

 

Személyi sérüléses balesethez riasztották a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőreit 2021. április 2-án késő délelőtt a főváros XXII. kerületében, ahol két gépkocsi összeütközött, melyből a vétlen autó felborult – írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. április 2-án 10 óra 50 perc körül Budapest XXII. kerületében, a Háros utca és a Gádor utca kereszteződésében egy autó és egy taxi ütközött. A baleset következtében az autó felborult, a vezetője megsérült.

A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a balesettel érintett útszakaszt, a járműforgalmat a Gádor utcáról visszafordították.

A baleset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálja – olvasható a rendőrség honlapján.

 

A baleset körülményeiről sikerült megtudnunk: egy éppen taxiüzemen kívüli, magánhasználatban lévő sárga taxi, melyet egy ételfutárként dolgozó hölgy vezetett a Háros utcán haladt. A Gádor utcai kereszteződéshez érve nem észlelte a STOP táblát, így lassítás nélkül haladt be a kereszteződésbe, minek következtében a Gádor utcából a főútvonalon balra kanyarodó Ford személyautó oldalának ütközött, amely ettől felborult. A vétlen járművet vezető korosabb hölgy az ütközéstől sokkot kapott – számol be az eseményről a bpkornyeke.hu.

A sárga Skoda volánjánál ülő fiatal nő, ételfutárként csak ideiglenesen használta a járművet. Autója nem volt taxiüzemben, nem volt rajta a szabadjelző sem.

A futár – az ütközésnek köszönhetően – fejét fájlalta a kirobbanó légzsákok miatt. Ezen kívül beütötte a térdét is. Helyszínen a rendőröknek elismerte hibáját és vállalta felelősségét. Hozzátette, ismeretlen címre szállított, a balesetet megelőző pillanatban pedig a GPS-ére nézett, hogy hol kell lefordulnia, eközben nem vette észre a STOP táblát, hogy vége lett a főútvonalnak. Ezért következett be a nem kívánt esemény. A kiérkező mentők mindkét sérült sofőrt kórházba szállították.

k.z.t./fotó: Gombkötő Krisztián