Pár óra alatt 41 intézkedés

Úgy tűnik a civilautók bevetése a rendőri ellenőrzésekkor igencsak eredményes. Igaz, ezek kevésbé a megelőzést szolgálják, semmint az elkövetett jogsértések szankcionálását, de a szakértők szerint ennek is mérhető a preventív hatása a későbbiekre nézve.

A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2021. március 26-án Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan civil autókkal.

Az akció célja a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányba hozó szabálytalanságokat elkövető autósok forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása (biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszer) miatt összesen 41 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi és három járőrautó segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu