Újabb elektromos töltőpont az M3 mellett

Mezőkövesden átadta 19. elektromos autótöltő állomását az Optimum Way kft. Idén előbb a Vas megyei Celldömölkön, majd a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca után a Matyóföldön áthaladók is nyugodtabbak lehetnek, az M3 autópálya mellett újabb áramot biztosító berendezés várja őket – adta hírül az autpro.hu.

Az Optimum Way Kft. üzembe helyezte Mezőkövesden 19. autótöltő oszlopát, amellyel az ország elektromos autótöltő hálózata egy fontos helyszínen segíti a villanyautósok közlekedését az M3-as autópálya mentén.

A 2018-ban indult bajai központú, magyar tulajdonú Optimum Way Kft. országszerte eddig 16 helyszínen telepített Enel X típusú elektromos autótöltő berendezéseket: a töltési pontokon az autósok használhatják a JuicePole nevű gyorstöltőt (2*22 kW-os AC töltő oszlop Type2 csatlakozóval), valamint a JuicePump villámtöltőt (50 kW-os DC töltés CCS vagy Chademo csatlakozón, valamint 22 vagy 43 kilowatt AC töltés Type 2 csatlakozón).

A cég által üzemeltetett töltőoszlopok valamennyi Magyarországon kapható és forgalomba helyezett elektromos autóhoz használhatóak.

A Lukoillal együttműködve, a cég idén januárban a Vas megyei Celldömölkön JuicePump villámtöltőt, a Coop hálózatánál pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán JuicePole gyorstöltőt is üzembe helyezett. „A környezetvédelem az elektromos autótöltő hálózat bővítésénél is fontos szempont számunkra. A minél nagyobb arányú zöldáram biztosítása egy fenntartható és akár karbonmentes közlekedési formát tesz lehetővé. Az új mezőkövesdi töltőoszlop üzembe helyezésével immár 19 különböző helyszínen lehet az Optimum Way töltőhálózatát használni” – nyilatkozta Kőfalusi Viktor, az Optimum Way Kft. ügyvezető igazgatója. „Bízunk abban, hogy a villanyautósok örömmel használják majd az M3 autópálya kelet-magyarországi elérését biztosító új töltőpontunkat, terveink szerint továbbiakat is telepítünk még az idén” – tette hozzá a cég vezetője.

Az Optimum Way Kft. a közeljövőben az M7-es autópályánál tervezi újabb töltőoszlopok telepítését.

 

Cash/Fotó: Google