Audi helyett Mercedesszel ment munkába

A Bayern München csapatát elég komoly összeggel támogatja az Audi, és minden topjátékos szerződésében szerepel, hogy a labdarúgók kizárólag az ő autójukkal járhatnak munkába. Az egyik játékos megszegte ezt a szponzorációs kitételt, amiért 50 ezer euróra büntették.

Kingsley Coman, a Bayern München 24 éves francia csatára néhány napja 50 ezer eurós bírságot kapott, amelyet köteles kifizetni. Mindezt azért, mert nem a szponzor által felajánlott Audival érkezett munkába. Coman ráadásul egy Mercedes-Benz G-Class terepjáróval kanyarodott be az edzőközpont parkolójába, megállni viszont már nem engedték.

A büntetésen nem háborodhat fel a focista, hiszen az Audi 2029-ig 50 millió eurós szerződést kötött a csapattal, amelynek része az is, hogy a játékosok az ő autóikkal közlekednek, ha „munkáról” van szó (stadion, edzés, médiaesemények).

A 24 éves játékosnak nem ez volt az első ilyen esete, hiszen 2020-ban egy McLaren volánja mögött játszotta el ugyanezt, a vezetőségnél pedig betelt a pohár, kiszabták az 50 ezer eurós bírságot, mi átszámítva 18,3 millió forintos büntetés.

Pestiesen szólva, ez egy másik kávéház! Őszintén szeretném, ha a világon ez lenne a legfontosabb hír. Ha például az lenne a legnagyobb gondom, hogy reggeli induláskor összekeverve az indítókulcsokat, tévedésből egy Mercedes-Benz G-Class terepjáróba ülnék be, mondjuk egy Audi R8 V10 Plus helyett.

Cash/fotó:YouTube