Közlekedési akció Tolnában

Idén eddig 38 sérüléses baleset történt Tolna megye útjain, melyek közül 15 azért történhetett, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott.

Ez adta az apropóját, hogy 2021. február 25-én közlekedési akciót szervezzenek a megyei rendőr-főkapitányság beosztottainak részvételével. A párórás razzia ideje alatt 65 szabálysértővel szemben intézkedtek a járőrök – derül ki a police.hu híréből.

A balesetek megelőzése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti állománya 2021. február 25-én a megye teljes területén fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést tartott. Az akció lapvetően a gyorshajtók kiszűrésére koncentrált. Néhány óra alatt több tucat sebességtúllépővel szemben intézkedtek. A legkirívóbb szabályszegést az az autós követte el, aki a 61-es főúton a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 160 km/h-val közlekedett. Mindezért 90 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthat a vétkes sofőr és 6 büntető pontra, amelyről nem árt tudni, ha három éven belül 18 pont összegyűlik, automatikusan bevonják az adott személy vezetői engedélyét.

A rendőrök az ellenőrzések alkalmával összesen 65 közlekedőt szankcionáltak az elkövetett közlekedési szabályszegésekért.

„A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain. Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, továbbra is figyeljünk egymásra” – írja a police.hu.

k.z.t./fotó: police.hu