Azonosították a meglépett autóst

 Egyre több agresszív vezető vesz részt a közlekedésben. Némelyikük nem törődve a szabályokkal csak hajt, mindent és mindenkit figyelmen kívül hagyva. Ám ami február 22-én történt a fővárosi Kacsóh Pongrác úti felüljárónál, az már mindenen túltesz.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedésrendészeti járőrei egyre gyakrabban jelennek meg a főváros a Kacsóh Pongrác úti csomópontnál, ahol a szabálytalankodó, mondhatni igencsak bosszantóan pofátlan autósokat állítják félre, akik a sort a záróvonalon át előzve próbálnak előnyhöz jutni.

Az egyik jármű fedélzeti kamerája rögzítette a nem mindennapi eseményt, amit a bpiautosok.hu oldalán tettek közzé.

Ezúttal egy Mercedes sofőrje próbált előnyt szerezni, hogy mielőbb felkanyarodhasson az M3 kivezetőre, ám az ott figyelő rendőrök leintették. Csakhogy ő ezt másképpen gondolta, ugyanis félreállást álcázva hirtelen átvágva a sávokat elválasztó részen, egyszerűen elhajtott.

Látszik a felvételen, hogy az egyik rendőr elkezd a rendőrautóhoz rohanni, amivel vélhetőleg megpróbálta üldözőbe venni.

A szabályosan haladó olvasónk – akinek autójában a fedélzeti kamera rögzítette az eseményeket – közben felért a felüljáróra, ahol ismét feltűnt a Mercedes.

Nagy sebességgel fogta menekülőre az M3 kivezetőn. Vélhetőleg az Állatkerti krt. – Hermina útnál fordulhatott vissza szabálytalanul az M3 kivezető felüljáróra.

Arról, hogy sikerült-e elkapni a menekülő autóst egyelőre nincs információnk, a rendőrség válaszára várunk.

Időközben megérkezett a válasz:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította a rendőri intézkedés helyszínéről elhajtó szabálytan autóst, vele szemben szabálysértési eljárás indul.

k.z.t.