Gépjármű Matrjoska bolgár módra

A kereskedelemben igen csak népszerű marketingfogás a 2 in 1 akció, amikor kettőt kap egy áráért a vásárló. A közlekedési rendőrök nem így értékelték a fuvarozó ötletességét, még ha fel is sejlett bennük is az egykori szláv területen igen csak népszerű Matrjoska babacsalád. Az intézkedésekről a police.hu számol be.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai az M1-es autópálya 158-as kilométerszelvényében, a Budapest felé vezető oldalon 2021. február 20-án 15 óra 45 perckor úgynevezett horrorkaraván bolgár vezetőjével szemben intézkedtek. Az érvényben lévő jogszabályok alapján – a vontatási és a járművek terhelésére vonatkozó szabályok megszegése miatt – nagy összegű közigazgatási bírságot szabtak ki a jármű sofőrjére. Mivel a férfi azt a helyszínen megfizetni nem tudta, a járművet a bírság befizetéséig, illetve a balesetveszélyes helyzet megszüntetéséig – biztonságos helyre parkolva – visszatartották.

A Pest megyei autópályás rendőrök állítottak meg 2021. február 21-én 8 óra 35 perc körül az M0 autóúton egy bolgár honosságú járműszerelvényt. Az M1 irányából az M5 autópálya felé közlekedő karaván már látványra sem volt semmi. A forgalmi engedélyben szereplő súlykorláttal nem volt probléma, ám a rakomány rögzítése nem volt megfelelő.

A bolgár sofőr 50 ezer forintos bírságot kapott, miután a szabálytalanságot megszűntette, folytathatta útját.

k.z.t./fotó: police.hu