Forrónyomon az osztrák rendőrök

 Idős taxisofőrre fogtak fegyvert csütörtök este az ausztriai Grazban. A 81 éves áldozat nem ellenkezett, így támadói, miután értékeit megszerezték, elfutottak a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel keresi a rablópárost – írja az orf.at.

A taxisok – úgy tűnik – a szomszédjainknál sincsenek biztonságban. Ráadásul a rablók olyan áldozatot választottak, akitől már csak koránál és tapasztalatánál fogva sem számíthattak ellenállásra.

Illusztráció

A hírügynökségi jelentés szerint: két férfi csütörtökön este 20 óra 20 perc körül szállt be az autóba az ausztriai Graz belvárosban, a Kaiserfeldgasse taxiállomásnál. Semmi szokatlan nem látszott a két férfin, a Citypark bevásárlóközpontot adták meg célul. Tíz perc múlva meg is érkeztek, amikor az egyik utas újabb címet adott meg, a közeli Hohenstauffengasset. A taxis még ezt sem találta gyanúsnak, indult az új célállomásra.

Amikor odaértek, a férfiak fegyvert rántottak, megfenyegették a taxisofőrt és pénzt követeltek. A sofőr – ellenkezés nélkül –, jól láthatóan odaadta a nála lévő összes bankjegyet, ami nem volt olyan sok. Ezzel távoztak a rablók, akik gyalog menekültek a Kärntner strasse-ra.

Az idős ember ugyan sérülést nem szenvedett, de lelkileg annyira megviselték a történtek, a halálfélelem, hogy sokkot kapott. Az idő közben riasztott rendőröknek még megadta támadói személyleírását, ami alapján az egyenruhások nagy erőkkel indítottak hajszát az elkövetők felkutatására – írja az orf.at.

Cash/fotó: Google