Nehézgépjárműveket ellenőriztek.

Tizenöt esetben szabtak ki helyszíni bírságot a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. február 4-én az M7-es autópálya megyei szakaszán. Az ellenőrzés kimodottan a nehézgépjárművek által elkövetett szabálysértések kiszűrésére és szankcionálására szervezték – derül ki a police.hu közleményéből.

Az autópálya-rendőrök legutóbb 2021. február 4-én, az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszát ellenőrizték fokozottan, ezúttal a nehéz tehergépkocsik előzési tilalma volt célkeresztben. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások drónnal is figyelik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból  és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket az észlelt forgalmi szituációkról, szabályszegésekről.

Az ellenőrzés időszakában a rendőrök tizenöt esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt.

 

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között – a 7500 kilogrammot – meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. február 8-14. között Truck & Bus elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik.

A rendőrség Magyarország egész területén a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi. Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják a rendőrök.

k.z.t./fotó:police.hu