A város összedobott egy autót a pizzafutáruknak.

A 28 esztendős Oldsmobile-ja egyre többet hibásodott meg Tipton kisvárosában több mint három évtizede pizzafutárként dolgozó Robert Petersnek. A mindig mosolygós, udvarias féfinak három nap alatt 19 ezer dollárt dobtak össze a helybéliek, amiből egy Red Chevy Malibut vásároltak a futárnak.

Ilyen is csak Amerikában képzelhető el: a helyi közösség összefogott, hogy kedvenc pizzafutáruk elöregedett autóját újra cseréljék.

 

Robert Peters 31 éve szállít a Pizza Hut számára. Bár a pizzafutárkodás a mai gyerekek számára általában nem hosszú távú életcél, Peters azt mondja, ő ebben találta meg a helyét.

„Voltak olyan rokonaim, akik azt tanácsolták, hogy valami pénzügyileg stabilabb hivatást válasszak, de nekem ez az életcélom. Így próbálom boldoggá tenni az embereket. Tudod, amikor valakinek szállítasz, lehet, hogy te vagy az egyetlen ember, akivel aznap találkozik az illető, ezért mosolygok mindig” – mesélte a férfi a CBS-nek.

A tiptoni emberek valahányszor meglátták Peterset és 28 éves Oldsmobile-ját, tudták, hogy mosolyogva szolgálják ki őket.

„Ő Mr. Mosoly. Nagyon jószívű ember” – mondta a férfiről egyik törzsvásárlója.

Éppen ezért, amikor a törzsvendég megtudta, hogy Peters idős autója az utolsókat rúgja, a közösséghez fordult. Mindenki egyetértett abban, hogy szeretnék, ha továbbra is kedvenc pizzafutárjuk vinné nekik házhoz az ételt.

Három napon belül a tiptoniak közel 19 000 dollárt gyűjtöttek össze, ami nemcsak egy új Red Chevy Malibu autó megvásárlásához volt elegendő Petersnek, hanem a díjak, adók és biztosítások fedezésére is.

Peters elismerte, hogy amikor megtudta: hűséges ügyfelei autóval ajándékozzák meg, még sírt is.

„Csak remélem, hogy mindazok, akik ezt megvalósították, ugyanúgy meg lesznek áldva, mint én. Ez valóban fantasztikus élmény volt, amire életem végéig emlékezni fogok” – fogalmazott a meghatódott férfi.

 

Cash/fotó:YouTube