Az Alpine modellek, a Renault Sport Cars és a Renault Sport Racing jelenlegi tevékenységei egy egységként egyesülnek az Alpine márkanév alatt. Az Alpine összehozza a márkahitelességet, a specializált gyártást, a mérnöki szaktudást, a Forma-1 jelentős média nyilvánosságával. Ezek együtt megalapozzák az Alpine piaci értékének valódi megteremtését és egy új szintre emelését.

 

Az újonnan létrehozott Alpine egység „új generációs” autóipari márka lesz az igényes, szenvedélyes early adopterek számára. A jelenlegi erősségek és új szinergiák az új kihívásokhoz Az Alpine vitathatatlanul a francia autózás megtestesítője, mely figyelemre méltó győzelmeket halmozott fel története során. Ez egy olyan márka, amelynek öröksége és történelme van. És egyben egy magasan képzett szakemberekkel rendelkező gyár is, amely az A110-et gyártja Dieppe-ben.

A Renault Sport Cars csapatába 300 fő tartozik, akik mesterei a sportautók fejlesztésének. Olyan ikonikus termékeket adtak a Groupe Renault-nak, mint az R5 Turbo, a Clio V6, a Megane RS Trophy és az új Alpine A110.

A Renault Sport Racing, mely neves F1-es csapattal rendelkezik, 1200 olyan embert gyűjtött össze, akik a legjobb aerodinamikai szakemberekkel, szerelőkkel és erőforrás-tervező mérnökökkel fejlesztik ki a „motorsport legszebb és legbonyolultabb óraműveit”. Az F1 egy hatalmas marketingplatform is, félmilliárd rajongóval világszerte, ez egyedülálló lehetőséget jelent az Alpine márka globális erősítésére.

Az új Alpine szervezet egyesít három különálló eszközökkel és kiválósági területekkel rendelkező márkát, hogy, teljes értékű businessé válhasson. A dieppe-i üzemünk szaktudása és a Formula-1 és a Renault Sport csapataink mérnöki mestertudása ötvöződik a technikával átitatott, 100%-ban elektromos autókban, tovább öregbítve az Alpine márka hírnevét. Autentikus, csúcstechnológiával felszerelt és szenvedéllyel átitatott autóink a versenypályákon és az utakon is megtalálhatóak lesznek.” – Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója.