Kapcsolat

Magyarország, 1039 Budapest, Rákóczi utca 8.

Keressen minket elérhetőségünkön.
IMO

Tisztelt Kollégák!

Fotelomban üldögélve gyakran olvasgatok mindenféle irodalmat. Most éppen ismét Magyar Elek méltán elismert műve, „Az Ínyesmester szakácskönyve” került a kezembe. Mai receptemet is innen merítettem.

Elolvasván rögvest el is készítettem, s imígyen ajánlom figyelmetekbe az alábbi előételt:

Orosz töltött tojás, zöldborsó pürével.

Igen szépen lehet tálalni

Kemény tojást főzünk tetszőleges darab számban, majd megtisztítva félbe vágjuk, a sárgáját kiszedjük. A ruszlis üvegből előcsalunk néhány heringet, amit tisztogatunk, majd pépesítünk. Ezt összekeverjük a megtört tojás sárgájával, borsozzuk, adunk hozzá némi majonézt, kevés mustárt, esetleg nagyon apróra vágott uborkát, petrezselymet.

Ezt a pépet beletöltjük a tojásokba, a tetejére vékony füstölt lazac csíkokat teszünk, majd tálra rendezzük, díszítjük.

Közben 15-20 dkg. borsót párolunk egy kanálnyi vajon, kevés vízzel. Ha már puha, szórunk reá egy kanál lisztet, elkeverjük, majd az egészet pépesítjük.

Egy-két töltött tojás mellé adunk egy jó kanálnyi borsópürét, és így kínáljuk, némi díszítéssel.

Kellemesen savanykás előétel, ami után kínálhatunk akár egyéb sülteket is.

Fakanalas jó étvágyat kívánok:

                                                                               Soós István fakanalas, ex City22