A napokban több vállalkozónak érkezett üzenete ügyfélkapus tárhelyére, amely a kamarai regisztrációt hiányolta. A kérés különösnek tűnt annak fényében, hogy a vállalkozók már évek óta fizetik az 5.000 forintos kamarai regisztrációs díjat.

 

A kitöltés során derült fény arra, hogy nem újabb regisztrációról, hanem csak annak kiegészítéséről van szó. A kamara már rendelkezik a vállalkozók adataival, ennek pontosítása van most folyamatban.

A regisztrációs adatlap ügyfélkapun keresztül elektronikusan is beküldhető, a knyr.mkik.hu címen érhetjük el. A regisztrációra kattintva rögtön felajánlja az ügyfélkapus belépést, éljünk vele. Vállalkozói adószámunk beírása után a program felkínálja a rendelkezésére álló adatokat, ezeket módosíthatjuk is (például időközbeni székhelyváltozás esetén). Minden esetben kéri az emailcímet, ez az adat eddig nem szerepelt a nyilvántartásban. Jelölni kell továbbá, hogy a vállalkozás folytat-e export- vagy import tevékenységet. EU-s adószámmal rendelkezők ne hagyják figyelmen kívül ezt a pontot!

 

A későbbiekben még nyilatkozni kell, hogy kérünk-e email- vagy ügyfélkapus  tájékoztatásokat a „kamarai közfeladat-ellátással, tevékenységekkel összefüggő, társadalmi cél megvalósításához kapcsolódó tájékoztatás megküldéséhez” (hírlevélküldés). A jelölés aktív állapotban van, ha nem kívánunk hírlevelet kapni, akkor vegyük ki a pipát a négyzetből.

Az űrlap beküldése előtt még ellenőrizhetjük az utolsó oldalon hat évre visszamenőleg, hogy hogy állunk a regisztrációval és a befizetésekkel. Hiány esetén azonnal fel is ajánlja a program a bankkártyás befizetés lehetőségét.

Ha mindent rendben találunk, a regisztrációs lap egy kattintással beküldhető, erről „sikeres beküldés” címmel és egy iktatószámmal azonnali visszaigazolást kapunk.

 

A nyomtatvány jellegéből és logikájából adódóan gyanítom, hogy ennek a lapnak a kitöltését és beküldését ezentúl évente ismételni kell…

-oli-