Most nem volt sok időm a konyhában, mivel egyéb feladatok is voltak, így gyorsan készítettem ebédet. Szezonnak megfelelően gyümölcsleves, tejszínnel, sok féle gyümölccsel, valamint burgonyafőzelék pörkölttel, illetve sült kolbásszal.
Kezdjük a levessel.
Került a fazékba meggy, cseresznye, barack, szeder, szőlő s kis citrom is, szegfűszeg, fahéj, vaníliás cukor, s némi cukor kíséretében melegítettem, behabartam egy főző tejszínnel, s az első forrás után már megálltam, ennyi elég neki, maradjon roppanós, vitamindús.
Hűtőszekrényből hidegen kínáltam, habbal, szőlőszemekkel.
Most pedig a főzelék: a burgonyát karikázva főzzük, kap sót, majoránnát, babérlevelet. Kevés olajon lisztet pirítunk, s ezen gyenge rántással felengedjük, én még megkínáltam némi tejföllel is, jó az bele. Aki gondolja, lisztes, tejfölös habarással is sűríthet, vagy keményítővel. A végén még cseppentettem bele kicsiny kanálka ecetet, mert kellemes az enyhén savanykás íz.
A kolbászt beirdaltam, s pár percig sütöttem.
Volt még pörkölt, aki azt szereti, hát neki úgy kínáltam.
Jó munkát jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Egy új uniós rendelet lépett hatályba, amelyről még alig hallottak az autósok, pedig mindenkit érint…
Október 30. és november 9. között, Tokióban kerül megrendezésre a 2025-ös Japán Mobilitási Kiállítás, amely…
Németországban költségcsökkentő reformra készülnek a jogosítványszerzésben: miután a mobilokba költöztetik az elméleti képzést, a bukás…
Változatos programokkal és gyertyafényes vacsorával búcsúzik az idei szezon a Pesti alsó rakparton. A hosszú…
Egy német sofőrt 150 euróra, vagyis közel 58 000 forintra büntettek, mert vezetés közben az…
Az október 23-ai rendezvények és gyűlések miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2025. október 26-ig Budapest több…