Ezen bevezető után akkor főzzünk jót, egyszerűt. Most egy rakott karfiolt készítettem, a következő képpen:
Egy nagy fej karfiolt rózsáira szedünk, majd sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük a főzőléből.
Fél kiló darált húst pirítunk olajon, de elébb egy fej hagymát is alá adunk.
Sózzuk, borsozzuk, esetleg némi vegetát keverhetünk bele. A pirítás kb. 20 percig elégséges. Egy bögre rizst megfőzünk, s ezt összekeverjük a hússal, kaphat még némi majoránnát is.
Ezután az olajos tepsinkbe rakunk egy sor karfiolt, majd a rizses húst, s ezt befedjük a másik rész karfiollal. Egy nagy pohár tejfölbe elhabarunk két tojást, s ezzel beborítjuk a tepsi tartalmát.
Előmelegített sütőben sütjük, 20-25 percet, majd kivesszük, meghintjük reszelt sajttal, és tovább sütjük, amig a sajt szépen megpirul.
Kivesszük, kissé pihentetjük, majd kockázzuk és óvatosan kiemelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Az alkalmazás immár három magyar városban elérhető Csütörtöktől az Uber alkalmazás már három városban -…
Közlekedési fennakadásokra figyelmeztetett a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban július 24. és 28. között, delegációk…
Megkezdődött az őzek üzekedése. A nyári esték békéjét könnyen megzavarhatja egy hirtelen az útra ugró…
Te is gyűjtöd az előéleti pontokat? Ha igen, és már majdnem kipontozódtál, akkor erről a…
Bár a teljesen szilárdtest, azaz folyékony elektrolit nélkül készülő akkumulátorokra még az optimista becslések szerint is az évtized…
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal alapesetben 5 évre visszamenőleg végezhet ellenőrzéseket az adózóknál. Jelenleg a nemzetközi…