Kezdeném az előételt.
Almakarikákat pirítok egy csipetnyi vajjal, és jó kanál mézzel pár percig, megszórva kevés őrölt fahéjjal. A megtisztított rákot olíva olajon pirítom vagy két-három percet, fokhagymával, valamint apróra vágott petrezselyemmel és medvehagymával. Tálalom együtt, ropogós bagettel kínálva.
A főzelék gyorsan elkészül.
Főzöm a zöldbabot, egy kis fej hagymával gyenge rántást készítek, lehet sertés zsírral. Kevés piros paprikát szórok bele, de ez elhagyható, inkább a friss petrezselyem benne a lényeg.
A zöldbabot sóztam, kissé cukroztam, ízlés szerint, majd berántottam a rántásommal, amibe még belehabartam egy pohár tejfölt is. Ezt összeforralván, egy kóstolás után még elkevertem két kanálnyi ecettel, hogy kissé savanyítsam, de persze ez is ízlés dolga, ki hogy szereti.
A fasírttal pedig úgy bántam, hogy a darált húsba került bacon kockákkal pirult hagyma, és egy kis apróra vágott gomba is. Bele az áztatott zsemle, vagy kenyér, egy nyers tojás, só, bors, piros paprika, és apróra vágott medvehagyma bőven. Masszánkat jól összegyúrjuk, kóstoljuk, s ha az ízek rendben levők, gombócokat formálunk, kis morzsával meghintjük, majdan olajban megsütjük ezeket. Klasszikus magyar étel, és bizony sokan szeretjük.
Nosza, jó étvágyat kívánok:
Soós István a fakanalas, ex City22
Ismét a buszsávban szabálytalanul közlekedőket ellenőrizték a BRFK és a BKK munkatársai. A Budapesti Közlekedési…
Az alkalmazás immár három magyar városban elérhető Csütörtöktől az Uber alkalmazás már három városban -…
Közlekedési fennakadásokra figyelmeztetett a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban július 24. és 28. között, delegációk…
Megkezdődött az őzek üzekedése. A nyári esték békéjét könnyen megzavarhatja egy hirtelen az útra ugró…
Te is gyűjtöd az előéleti pontokat? Ha igen, és már majdnem kipontozódtál, akkor erről a…
Bár a teljesen szilárdtest, azaz folyékony elektrolit nélkül készülő akkumulátorokra még az optimista becslések szerint is az évtized…