Kezdeném az előételt.
Almakarikákat pirítok egy csipetnyi vajjal, és jó kanál mézzel pár percig, megszórva kevés őrölt fahéjjal. A megtisztított rákot olíva olajon pirítom vagy két-három percet, fokhagymával, valamint apróra vágott petrezselyemmel és medvehagymával. Tálalom együtt, ropogós bagettel kínálva.
A főzelék gyorsan elkészül.
Főzöm a zöldbabot, egy kis fej hagymával gyenge rántást készítek, lehet sertés zsírral. Kevés piros paprikát szórok bele, de ez elhagyható, inkább a friss petrezselyem benne a lényeg.
A zöldbabot sóztam, kissé cukroztam, ízlés szerint, majd berántottam a rántásommal, amibe még belehabartam egy pohár tejfölt is. Ezt összeforralván, egy kóstolás után még elkevertem két kanálnyi ecettel, hogy kissé savanyítsam, de persze ez is ízlés dolga, ki hogy szereti.
A fasírttal pedig úgy bántam, hogy a darált húsba került bacon kockákkal pirult hagyma, és egy kis apróra vágott gomba is. Bele az áztatott zsemle, vagy kenyér, egy nyers tojás, só, bors, piros paprika, és apróra vágott medvehagyma bőven. Masszánkat jól összegyúrjuk, kóstoljuk, s ha az ízek rendben levők, gombócokat formálunk, kis morzsával meghintjük, majdan olajban megsütjük ezeket. Klasszikus magyar étel, és bizony sokan szeretjük.
Nosza, jó étvágyat kívánok:
Soós István a fakanalas, ex City22
Március 31-én lejárt a kötelező kamarai hozzájárulás befizetésének határideje, amely évente 5000 forintot jelent a…
Április 2-től újabb parkolási övezet vált fizetőssé, ahol reggel 8 órától este 6 óráig kell…
Megjelent a Magyar Közlönyben az e-pénztárgépek forgalmazásáról, üzemeltetéséről, valamint az e-pénztárgépek és az e-nyugta kiállításának…
Az izraeli miniszterelnök látogatása miatt 2025. április 6-ig megváltozik a forgalmi rend. A Budapesti Rendőr-főkapitányság…
Hatályba lépett az e-pénztárgépekről szóló rendelet. Keddtől hatályos az e-pénztárgépekről szóló rendelet, amely jelentősen átalakíthatja a…
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának minden vállalkozó, vállalkozás köteles éves regisztrációs díjat fizetni. A díj…