Nos, osztán itt van a következő feladat, a gyümölcs és szőlő szüretelése, ezzel is van dolgom bőven.
Azért főztem is, s ha már szőlő is van, hát belekombináltam az ebédbe.
Akadt némi lazacszelet és garnéla, amit olíván, fokhagymásan lepirítottam, a lazacot csak egy kissé, éppen csak a bőre legyen ropogós.
Mellé pirítós készült, s hogy a szőlőt leszemeztem, ebből készült egy tejszínes szőlő mártás, a hal mellé. Itt jelezném, a lazac, miként a többi halak is, bő sózást igényel, s a rák szereti a fokhagymát, de csak az utolsó percben, hogy friss legyen, ne égjen meg.
Sok szót nem vesztegetünk, ez az étel is hamar elkészül.
Azért a mártást ki ne hagyjam, darab vajon futtatjuk pár percig a szőlőt, kap egy kanál mézet, s tokaji furmintot a bepárláshoz, majdan tejszínnel behabarjuk és kész, izgalmasabb lesz, ha csipetnyi fahéjat, némi citrom levet, s kevés reszelt citromhéjat főzünk bele.
Tehát jó főzést, jó étvágyat kívánok!
Soós István, ex City-22, a fakanalas
Az alkalmazás immár három magyar városban elérhető Csütörtöktől az Uber alkalmazás már három városban -…
Közlekedési fennakadásokra figyelmeztetett a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosban július 24. és 28. között, delegációk…
Megkezdődött az őzek üzekedése. A nyári esték békéjét könnyen megzavarhatja egy hirtelen az útra ugró…
Te is gyűjtöd az előéleti pontokat? Ha igen, és már majdnem kipontozódtál, akkor erről a…
Bár a teljesen szilárdtest, azaz folyékony elektrolit nélkül készülő akkumulátorokra még az optimista becslések szerint is az évtized…
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal alapesetben 5 évre visszamenőleg végezhet ellenőrzéseket az adózóknál. Jelenleg a nemzetközi…