Nos, osztán itt van a következő feladat, a gyümölcs és szőlő szüretelése, ezzel is van dolgom bőven.
Azért főztem is, s ha már szőlő is van, hát belekombináltam az ebédbe.
Akadt némi lazacszelet és garnéla, amit olíván, fokhagymásan lepirítottam, a lazacot csak egy kissé, éppen csak a bőre legyen ropogós.
Mellé pirítós készült, s hogy a szőlőt leszemeztem, ebből készült egy tejszínes szőlő mártás, a hal mellé. Itt jelezném, a lazac, miként a többi halak is, bő sózást igényel, s a rák szereti a fokhagymát, de csak az utolsó percben, hogy friss legyen, ne égjen meg.
Sok szót nem vesztegetünk, ez az étel is hamar elkészül.
Azért a mártást ki ne hagyjam, darab vajon futtatjuk pár percig a szőlőt, kap egy kanál mézet, s tokaji furmintot a bepárláshoz, majdan tejszínnel behabarjuk és kész, izgalmasabb lesz, ha csipetnyi fahéjat, némi citrom levet, s kevés reszelt citromhéjat főzünk bele.
Tehát jó főzést, jó étvágyat kívánok!
Soós István, ex City-22, a fakanalas
Az utasoktól és a kollégáitól is elköszönt hétői Facebook-posztjában a 6×6 Taxi. A népszerű társaság közölte:…
Miriam Mattova kanadai–szlovák modell szerint vallási alapon tették ki az út szélén, miután az Uber-sofőrje…
Noha korábban az Európai Bizottság ezt is felvetette, most úgy tűnik, mégsem kell majd évente műszaki…
Miért kell mobilzavaró eszközt használni a vizsgaközpontokban? Rejtett kamerákkal és apró fülhallgatókkal csalnak a vizsgákon. 300-400…
Két gyalogos került intenzív osztályra, miután szombat reggel súlyos balesetet okozott egy önvezető taxi a kínai Zhuzhou…
A visszahívást csak több tűzeset után rendelték el. Két sürgős visszahívási akciót hirdetett a Volkswagen…