Zellerkrémleves legyen, s egy fokhagymás sertéssült, rósejbnivel.
Kezdjük a levessel: egy szép darab zellert meghámozunk, s felkockázzuk. Egy kanál vajon pirítjuk, pároljuk, mehet egy gerezd fokhagyma is mellé, meg kevés gyömbér. Felöntjük alaplével, vagy ha nincs, némi vízzel és egy leveskockával.
Negyed óra főzés után botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá egy kis doboz főző tejszínt, megkóstoljuk, ha igényel némi fűszert, pótoljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor adhatunk krutont, házi pirított kockát, vagy akár reszelt sajtot is.
A sertéssült következik, tarja a legjobb hozzá. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. Elfogad egyéb fűszereket is, igény szerint. Kacsazsíron megsütjük mindkét oldalát, majd egy kevés vízzel, lefedve pároljuk, hogy puhuljon.
Ne süssük sokáig, hogy a hús ne száradjon ki, jó szaftos maradjon.
A megtisztított burgonyát vékony tallérokra szeleteljük, s forró olajban ropogósra sütjük, készen is van a rósejbnink. Tálalásnál bármely savanyúságot adhatunk hozzá.
Gyorsan elkészült és igen finom vacsora lehet. Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Hétfőtől egy héten keresztül fokozott rendőri ellenőrzést tartanak Magyarország közútjain, melynek célja a járművezetők ittas…
Spanyolország az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a magyar utazók között is. Azonban gyakorlott nyaralóként is érdemes…
Az Uber budapesti indulásának első évfordulóját ünnepli. Az Uber Budapesten kívüli terjeszkedése Miskolc városával indul.…
Az Európai Bizottság új, átfogó módosítási javaslattal szervezné át a műszaki vizsgáztatást. Ennek részeként kötelezővé…
Egy friss térkép megmutatja, hogyan fest az újautó-eladások toplistája az EU tagállamaiban, vagyis melyek a…
Jelentősen megváltozik a közlekedés a VII. kerület belső részén június 22-től. Több utcaszakaszt csak a…