Zellerkrémleves legyen, s egy fokhagymás sertéssült, rósejbnivel.
Kezdjük a levessel: egy szép darab zellert meghámozunk, s felkockázzuk. Egy kanál vajon pirítjuk, pároljuk, mehet egy gerezd fokhagyma is mellé, meg kevés gyömbér. Felöntjük alaplével, vagy ha nincs, némi vízzel és egy leveskockával.
Negyed óra főzés után botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá egy kis doboz főző tejszínt, megkóstoljuk, ha igényel némi fűszert, pótoljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor adhatunk krutont, házi pirított kockát, vagy akár reszelt sajtot is.
A sertéssült következik, tarja a legjobb hozzá. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. Elfogad egyéb fűszereket is, igény szerint. Kacsazsíron megsütjük mindkét oldalát, majd egy kevés vízzel, lefedve pároljuk, hogy puhuljon.
Ne süssük sokáig, hogy a hús ne száradjon ki, jó szaftos maradjon.
A megtisztított burgonyát vékony tallérokra szeleteljük, s forró olajban ropogósra sütjük, készen is van a rósejbnink. Tálalásnál bármely savanyúságot adhatunk hozzá.
Gyorsan elkészült és igen finom vacsora lehet. Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Ausztriai kutatók vizsgálata szerint a járműtechnológia fejlődése olyan szintre érhet el, amikor már az út…
Börtönbe küldené a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azt a 28 éves R. Györgyöt, aki…
A karácsonyi időszakban a legtöbb hivatal és szolgáltató eltérő rendben működik. Érdemes előretervezni, hogy elkerüljük…
2026. január 15-től Magyarországon is megszűnik az ingyenes prémium adatkapcsolat a Tesláknál: ettől az időponttól…
A horvát parlament elfogadta az új útdíjszedési törvényt, amelynek értelmében 2027. március 1-jétől egységes elektronikus…
Az uniós elképzelés szerint előmozdítanák az elektromos és alternatív hajtású járművek használatát, és a motorozás…