Zellerkrémleves legyen, s egy fokhagymás sertéssült, rósejbnivel.
Kezdjük a levessel: egy szép darab zellert meghámozunk, s felkockázzuk. Egy kanál vajon pirítjuk, pároljuk, mehet egy gerezd fokhagyma is mellé, meg kevés gyömbér. Felöntjük alaplével, vagy ha nincs, némi vízzel és egy leveskockával.
Negyed óra főzés után botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá egy kis doboz főző tejszínt, megkóstoljuk, ha igényel némi fűszert, pótoljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor adhatunk krutont, házi pirított kockát, vagy akár reszelt sajtot is.
A sertéssült következik, tarja a legjobb hozzá. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. Elfogad egyéb fűszereket is, igény szerint. Kacsazsíron megsütjük mindkét oldalát, majd egy kevés vízzel, lefedve pároljuk, hogy puhuljon.
Ne süssük sokáig, hogy a hús ne száradjon ki, jó szaftos maradjon.
A megtisztított burgonyát vékony tallérokra szeleteljük, s forró olajban ropogósra sütjük, készen is van a rósejbnink. Tálalásnál bármely savanyúságot adhatunk hozzá.
Gyorsan elkészült és igen finom vacsora lehet. Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
A Volkswagen is beszállna a hatótávnövelt villanyautók (EREV) európai piacára, ahol eddig csak néhány szereplő…
Főtaxi sofőr toborzó nyíltnap 150 000 FORINT KEZDÉSI TÁMOGATÁSSAL!2025. április 28-án, HÉTFŐN 10:00 órakor A…
Csak ritkán hibázik a sebességmérésre felállított rendszer, de amikor megtörténik, az sokszor érdekes, tanulságos esetet…
Gyökeres változás jöhet a bulinegyedben június végétől: az Index birtokába jutott előterjesztés szerint sétálóutcává alakítanák…
A közlekedésbiztonság javítása érdekében egy új EU-s javaslat előírná, hogy a tíz évnél idősebb autók…
A gépjárműadót április 15.éig kellett befizetniük a járműtulajdonosoknak, üzemben tartóknak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) friss…