Zellerkrémleves legyen, s egy fokhagymás sertéssült, rósejbnivel.
Kezdjük a levessel: egy szép darab zellert meghámozunk, s felkockázzuk. Egy kanál vajon pirítjuk, pároljuk, mehet egy gerezd fokhagyma is mellé, meg kevés gyömbér. Felöntjük alaplével, vagy ha nincs, némi vízzel és egy leveskockával.
Negyed óra főzés után botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá egy kis doboz főző tejszínt, megkóstoljuk, ha igényel némi fűszert, pótoljuk és készen is vagyunk. Tálaláskor adhatunk krutont, házi pirított kockát, vagy akár reszelt sajtot is.
A sertéssült következik, tarja a legjobb hozzá. A szelet húsokat sózzuk, borsozzuk, fokhagymával bedörzsöljük. Elfogad egyéb fűszereket is, igény szerint. Kacsazsíron megsütjük mindkét oldalát, majd egy kevés vízzel, lefedve pároljuk, hogy puhuljon.
Ne süssük sokáig, hogy a hús ne száradjon ki, jó szaftos maradjon.
A megtisztított burgonyát vékony tallérokra szeleteljük, s forró olajban ropogósra sütjük, készen is van a rósejbnink. Tálalásnál bármely savanyúságot adhatunk hozzá.
Gyorsan elkészült és igen finom vacsora lehet. Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
A nyomozó ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt emelt…
Jelentősen csökkent a használt elektromos autók ára Magyarországon 2025 első felében. A Használtautó.hu adatai szerint…
Pozitív lett a kábítószergyorsteszt annál a férfinél, aki balesetet okozott Ferencvárosban taxijával, amivel szórakozni vitte…
Az Országos Flottafelmérés eredménye szerint a magyar vállalati autóparkok egyre idősebbek, a cégek többsége pedig…
Akkor sem spórolhatsz a benzinnel, ha szeretnél! A stop-start rendszerek fontos szerepet játszanak az üzemanyag-fogyasztás csökkentésében és…
Új szankciók jönnek a légkondik helytelen használatáért. A nyár beköszöntével és a magas hőmérsékletekkel a…