Mondjuk négy főre dolgozunk, elég 30 dkg. hús, de miként a tokányoknál, úgy a ragukhoz is vékony csíkokra vágjuk a húst. Előbb pirítsunk némi olajon egy fél hagymát aprítva, meg 1-2 gerezd fokhagymát, s ezen az alapon a húst süssük fedő alatt fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, s kis vízzel tovább pároljuk vagy 15 percet.
Ekkor tegyünk hozzá vagy 40 dkg. zöldbabot és egy felkarikázott répát, s így pároljuk tovább, mindig kis vizet téve alá. Majd 15 perc múlva szórjuk meg egy kanálnyi liszttel, /stauboljuk/ csipetnyi piros paprikával, kevés köménnyel, egy teás kanálnyi tárkonnyal. Ezt alaplével, vagy vízzel felengedjük, kevergetve, s így a liszt egyenletesen sűríti.
Dobjunk még bele 2 darab babérlevelet is, s ha vízzel főzzük, akkor két leveskockát is. Így főzzük vagy tíz percet s ekkor egy jó pohár tejfölt adunk hozzá, olyképpen, hogy a tejfölbe szedünk a levesből, így habarjuk, a hőkiegyenlítés miatt, így a levesben a tejföl nem csomós, szépen kisimul. Egyet még megforr, kóstoljuk, s készen is vagyunk.
Az ínyencek csavarhatnak bele egy kis citromlét is.
Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City 22, a fakanalas
Az Európai Parlament képviselői támogatják a jogosítványok uniós szabályozásának reformját. Mutatjuk, milyen változások jönnek! Az…
Egy új uniós rendelet lépett hatályba, amelyről még alig hallottak az autósok, pedig mindenkit érint…
Október 30. és november 9. között, Tokióban kerül megrendezésre a 2025-ös Japán Mobilitási Kiállítás, amely…
Németországban költségcsökkentő reformra készülnek a jogosítványszerzésben: miután a mobilokba költöztetik az elméleti képzést, a bukás…
Változatos programokkal és gyertyafényes vacsorával búcsúzik az idei szezon a Pesti alsó rakparton. A hosszú…
Egy német sofőrt 150 euróra, vagyis közel 58 000 forintra büntettek, mert vezetés közben az…