Mondjuk négy főre dolgozunk, elég 30 dkg. hús, de miként a tokányoknál, úgy a ragukhoz is vékony csíkokra vágjuk a húst. Előbb pirítsunk némi olajon egy fél hagymát aprítva, meg 1-2 gerezd fokhagymát, s ezen az alapon a húst süssük fedő alatt fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, s kis vízzel tovább pároljuk vagy 15 percet.
Ekkor tegyünk hozzá vagy 40 dkg. zöldbabot és egy felkarikázott répát, s így pároljuk tovább, mindig kis vizet téve alá. Majd 15 perc múlva szórjuk meg egy kanálnyi liszttel, /stauboljuk/ csipetnyi piros paprikával, kevés köménnyel, egy teás kanálnyi tárkonnyal. Ezt alaplével, vagy vízzel felengedjük, kevergetve, s így a liszt egyenletesen sűríti.
Dobjunk még bele 2 darab babérlevelet is, s ha vízzel főzzük, akkor két leveskockát is. Így főzzük vagy tíz percet s ekkor egy jó pohár tejfölt adunk hozzá, olyképpen, hogy a tejfölbe szedünk a levesből, így habarjuk, a hőkiegyenlítés miatt, így a levesben a tejföl nem csomós, szépen kisimul. Egyet még megforr, kóstoljuk, s készen is vagyunk.
Az ínyencek csavarhatnak bele egy kis citromlét is.
Jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City 22, a fakanalas
Két fővárosi iskolánál, a XIV. és a XVII. kerületben rajtol a BKK által koordinált Iskolautca-program,…
Gyorsabban és pontosabban közlekedhetnek a villamosok a Népszínház utcában: a közösségi közlekedés előnyben részesítése miatt…
Tisztelt Elnök úr! Sokszor hallottam már Önt nyilatkozni rádióban, tévében, és úgy vettem észre, hogy…
Valós előnyük nem összemérhető a biztonsági kockázatukkal. Kínai autóipari hatóságok új, hangsúlyosan biztonsági szempontokra épülő…
„Ma egy dühöngő autós – egy taxisofőr – paprikaspray-jel fújta le az egyik buszsofőrünket, aki…
Nagy hibának nevezte az Európai Unió döntését a belső égésű motorok 2035-ös betiltásáról a BMW…