Categories: Fakanál

Tisztelt Kollégák!

Minként láthatjuk is, nem csak beszélek /írok/, hanem otthon vagyok a konyhában, elég gyakran foglalkoztatom magam. Azért persze televíziót is nézek, egyik kedvencem az „Agymenők” sorozat, ahol gyakran esznek, de inkább csak turkálnak az ételben. Az a rész /is/ megmaradt  bennem, mikor Pennyt főzne Sheldonnak. Nos, ezen a szálon haladva, főzzünk mi is, s elmondom, hogy szoktam. Hamar készen van a finom étel.

 

Otthon vagyok a konyhában

Egy zacskó spagetti bőven elég négy főre, ezt forró, enyhén sós vízben megfőzzük, „al dente”,  a fognak, ahogy a tésztakedvelő olasz említi. Leszűrjük, kis hideg vízzel öblítjük.

Aztán, ahogy én az öntetet készítem hozzá: egy kis fej aprított hagymát pirítok olajon, majd 6-8 dkg. kockázott bacon következik, kissé átkeverem, s jöhet vagy három pár felaprított virsli és egy hámozott paradicsom, kockázva. Pirítom tovább, s most öntök reá paradicsom pürét, sőt kecsapot is. Még meghintem némi bazsalikommal, illetve oregánóval is, s imígyen összefőzöm. Ez pár perc, s már öntöm is nyakon a spagettit. Egy átkeverés után már tálalható is, ízlés szerinti reszelt sajtokkal.

Virslis spagetti

Ha ezzel megvalánk,  akkor áttérek egy finom, gyors levesre. Itt megjegyezném, hogy januári újra indulás óta ez már a 39.-ik megjelenés és levesből ez a hetedik. Volt a palettánkon gyümölcs, spárga, csirke, zöldség, gulyás, hagymaleves, s most légyen egy brokkoli krémleves is. Lázadó férfi társaim bátran fogjatok hozzá, ez is könnyen megy.

Brokkoli krémleves

Egy kb. fél kilós brokkolit öblítés után, aprítva, felteszünk főni, mintegy liternyi alaplébe, vagy vízbe, de sózva, s  kaphat egy leveskockát is. Majd dobunk mellé egy szem aprított krumplit, egy kis fej hagymát, s két gerezd fokhagymát.  Még kissé borsozzuk, és némi szerecsendiót szórhatunk reá. Mintegy 15-20 perc után botmixerrel pépesítjük, majd elhabarunk benne egy kis doboz főzőtejszínt, s ezzel kész a leves. Én a levesből kiveszek néhány apró virágrészt, s majdan a tányérban ezzel is díszítek. Mellé a tálalásnál adok még reszelt sajtot, kevés tejszínt és csepegtetek némi tökmag olajat is, ami jól mutat és legalább ízletes is. Aki gondolja, feldobhatja még krutonnal, vagy bacon chipsszel is. Melegen az igazi! Igaz, most fordított a sorrend, de azért előbb együk a levesünket, majd bőven spagettizzünk!

Jó mulatást a konyhában, jó étvágyat kívánok:

Soós István City ex-22, a fakanalas

OldB

Recent Posts

Az M1 Szerviz kiemelt ajánlata az Országos Taxis Szövetség tagjai részére

Márkaszerviz és márkafüggetlen kárrendezési szolgáltatások Budaörsön Az M1 Szerviz elhivatott abban, hogy egyedi igényekhez igazított,…

4 óra ago

Végigment ugyan a magyar sajtón, de attól még nem vonják ki az 50 eurósokat a forgalomból

Több magyar portál is megírta a Blikkre hivatkozva, hogy az Európai Központi Bank kivonja az…

11 óra ago

Jön az uniós digitális jogosítvány – mégis veszélyben az idősek vezetői engedélye?

A tagállamokra bízzák, milyen feltételekkel hosszabbítják meg az idősek jogosítványát, de a háziorvosokat is be…

11 óra ago

Május 1-től sűrűbben indul a 100E Repülőtéri Expressz

A repülőtéri forgalom várható nyári növekedése miatt a Budapesti Közlekedési Központ május 1-től, csütörtöktől sűrűbben…

1 nap ago

Európába is elhozhatja hatótávnövelős villanyautóját a Volkswagen

A Volkswagen is beszállna a hatótávnövelt villanyautók (EREV) európai piacára, ahol eddig csak néhány szereplő…

2 nap ago

Főtaxi sofőr toborzó nyíltnap

Főtaxi sofőr toborzó nyíltnap 150 000 FORINT KEZDÉSI TÁMOGATÁSSAL!2025. április 28-án, HÉTFŐN 10:00 órakor  A…

3 nap ago