Categories: Fakanál

Tisztelt Kollégák!

Minként láthatjuk is, nem csak beszélek /írok/, hanem otthon vagyok a konyhában, elég gyakran foglalkoztatom magam. Azért persze televíziót is nézek, egyik kedvencem az „Agymenők” sorozat, ahol gyakran esznek, de inkább csak turkálnak az ételben. Az a rész /is/ megmaradt  bennem, mikor Pennyt főzne Sheldonnak. Nos, ezen a szálon haladva, főzzünk mi is, s elmondom, hogy szoktam. Hamar készen van a finom étel.

 

Otthon vagyok a konyhában

Egy zacskó spagetti bőven elég négy főre, ezt forró, enyhén sós vízben megfőzzük, „al dente”,  a fognak, ahogy a tésztakedvelő olasz említi. Leszűrjük, kis hideg vízzel öblítjük.

Aztán, ahogy én az öntetet készítem hozzá: egy kis fej aprított hagymát pirítok olajon, majd 6-8 dkg. kockázott bacon következik, kissé átkeverem, s jöhet vagy három pár felaprított virsli és egy hámozott paradicsom, kockázva. Pirítom tovább, s most öntök reá paradicsom pürét, sőt kecsapot is. Még meghintem némi bazsalikommal, illetve oregánóval is, s imígyen összefőzöm. Ez pár perc, s már öntöm is nyakon a spagettit. Egy átkeverés után már tálalható is, ízlés szerinti reszelt sajtokkal.

Virslis spagetti

Ha ezzel megvalánk,  akkor áttérek egy finom, gyors levesre. Itt megjegyezném, hogy januári újra indulás óta ez már a 39.-ik megjelenés és levesből ez a hetedik. Volt a palettánkon gyümölcs, spárga, csirke, zöldség, gulyás, hagymaleves, s most légyen egy brokkoli krémleves is. Lázadó férfi társaim bátran fogjatok hozzá, ez is könnyen megy.

Brokkoli krémleves

Egy kb. fél kilós brokkolit öblítés után, aprítva, felteszünk főni, mintegy liternyi alaplébe, vagy vízbe, de sózva, s  kaphat egy leveskockát is. Majd dobunk mellé egy szem aprított krumplit, egy kis fej hagymát, s két gerezd fokhagymát.  Még kissé borsozzuk, és némi szerecsendiót szórhatunk reá. Mintegy 15-20 perc után botmixerrel pépesítjük, majd elhabarunk benne egy kis doboz főzőtejszínt, s ezzel kész a leves. Én a levesből kiveszek néhány apró virágrészt, s majdan a tányérban ezzel is díszítek. Mellé a tálalásnál adok még reszelt sajtot, kevés tejszínt és csepegtetek némi tökmag olajat is, ami jól mutat és legalább ízletes is. Aki gondolja, feldobhatja még krutonnal, vagy bacon chipsszel is. Melegen az igazi! Igaz, most fordított a sorrend, de azért előbb együk a levesünket, majd bőven spagettizzünk!

Jó mulatást a konyhában, jó étvágyat kívánok:

Soós István City ex-22, a fakanalas

OldB

Recent Posts

December 8-tól bárki bejelentheti a közúti korlátozásokat a BKK Info oldalán

A Budapesti Közlekedési Központ legújabb fejlesztésével a BKK Info oldalán egyszerűen bejelenthetők azok a közúti…

24 óra ago

30 év után hétfőn elköszönt az utasoktól Budapest népszerű taxitársasága

Az utasoktól és a kollégáitól is elköszönt hétői Facebook-posztjában a 6×6 Taxi. A népszerű társaság közölte:…

2 nap ago

Nem szállítunk zsidókat – kidobták a taxiból a korábbi szépségkirálynőt

Miriam Mattova kanadai–szlovák modell szerint vallási alapon tették ki az út szélén, miután az Uber-sofőrje…

2 nap ago

Úgy tűnik, mégsem kell majd évente műszaki vizsgáztatni a tíz évnél öregebb autókat

Noha korábban az Európai Bizottság ezt is felvetette, most úgy tűnik, mégsem kell majd évente műszaki…

2 nap ago

James Bond technika és dublőrök a vizsgákon

Miért kell mobilzavaró eszközt használni a vizsgaközpontokban? Rejtett kamerákkal és apró fülhallgatókkal csalnak a vizsgákon. 300-400…

3 nap ago

Elgázolt két embert egy önvezető taxi Kínában, mindkét sérült intenzív osztályra került.

Két gyalogos került intenzív osztályra, miután szombat reggel súlyos balesetet okozott egy önvezető taxi a kínai Zhuzhou…

3 nap ago