Nos, a feldarabolt húst sóztam, kissé pihentettem, s addig pirult füstölt szalonnán vagy három fej hagyma, s néhány fokhagyma. Ez kapott még csöves paprikát és paradicsomot is. Erre került a hús, ami saját levében pörkölődött a tűz fölött.
Mikor már kifehéredett, akkor elláttam megfelelő fűszerekkel, úgymint bors, kömény, kevés majoránna és bazsalikom, valamint őrölt piros paprika. Később, kívánságra, került bele még némi őrölt csípős paprika is, de csak módjával.
Időnként kapott vizet is, és kevergettük serényen, a tűz felett. Úgy két óra kellett a húsnak, hogy kialakuljon állaga, s a vége felé kapott apránként mintegy három deci vörösbort, ekkor reá vetettem a csiperke gombát, és egy teás kanálnyi kapribogyót is. Amíg így készre főztem, a háziasszony elkészült a petrezselymes krumplival, s lehetett tálalni.
Itt jegyzem meg, hogy a fiatalok sem unatkoztak, mivel nagy adag szárnyakat és zöldségeket grilleztek, s persze minden elfogyott, így ünnepelvén Zoli barátom születésnapját. Ja, hogy ne feledjem koccintottunk is néhányszor.
Próbáljatok hasonlót, sikereket és jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City 22 a fakanalas.
Az alanyi adómentesség éves bevételi korlátja a jelenlegi 18 millió forintról 2026-ban 20 millió, 2027-ben…
Az Országos Taxis Szövetség elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket a fővárosi drosztengedély kiváltásával kapcsolatos előírások változásáról. A…
A Budapesti Közlekedési Központ legújabb fejlesztésével a BKK Info oldalán egyszerűen bejelenthetők azok a közúti…
Az utasoktól és a kollégáitól is elköszönt hétői Facebook-posztjában a 6×6 Taxi. A népszerű társaság közölte:…
Miriam Mattova kanadai–szlovák modell szerint vallási alapon tették ki az út szélén, miután az Uber-sofőrje…
Noha korábban az Európai Bizottság ezt is felvetette, most úgy tűnik, mégsem kell majd évente műszaki…