Fotelomban üldögélve gyakran olvasgatok mindenféle irodalmat. Most éppen ismét Magyar Elek méltán elismert műve, „Az Ínyesmester szakácskönyve” került a kezembe. Mai receptemet is innen merítettem.
Elolvasván rögvest el is készítettem, s imígyen ajánlom figyelmetekbe az alábbi előételt:
Orosz töltött tojás, zöldborsó pürével.
Kemény tojást főzünk tetszőleges darab számban, majd megtisztítva félbe vágjuk, a sárgáját kiszedjük. A ruszlis üvegből előcsalunk néhány heringet, amit tisztogatunk, majd pépesítünk. Ezt összekeverjük a megtört tojás sárgájával, borsozzuk, adunk hozzá némi majonézt, kevés mustárt, esetleg nagyon apróra vágott uborkát, petrezselymet.
Ezt a pépet beletöltjük a tojásokba, a tetejére vékony füstölt lazac csíkokat teszünk, majd tálra rendezzük, díszítjük.
Közben 15-20 dkg. borsót párolunk egy kanálnyi vajon, kevés vízzel. Ha már puha, szórunk reá egy kanál lisztet, elkeverjük, majd az egészet pépesítjük.
Egy-két töltött tojás mellé adunk egy jó kanálnyi borsópürét, és így kínáljuk, némi díszítéssel.
Kellemesen savanykás előétel, ami után kínálhatunk akár egyéb sülteket is.
Fakanalas jó étvágyat kívánok:
Soós István fakanalas, ex City22
2020 elejéhez képest tízszeresére nőtt a tisztán elektromos járműállomány Magyarországon. Minden idők második legjobb havi…
A lejárt jogosítvány nem csupán egy adminisztratív baki, hanem súlyos következményekkel is jár. Aki nem…
A római taxisok nem örültek neki, hogy a négyszeres Formula–1-es világbajnok Max Verstappenéhez hasonlították a…
A fővárosi rendőrök újabb razziáján 625 embert igazoltattak, ebből 11 embert elfogtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság…
A magyar KRESZ 135 éves története alatt rengeteg módosításon esett át, viszont jelenleg 1975 óta,…
Egy joghézagot kihasználva online rendszer épült ki azoknak az autósoknak, akik már közel állnak a…