Fotelomban üldögélve gyakran olvasgatok mindenféle irodalmat. Most éppen ismét Magyar Elek méltán elismert műve, „Az Ínyesmester szakácskönyve” került a kezembe. Mai receptemet is innen merítettem.
Elolvasván rögvest el is készítettem, s imígyen ajánlom figyelmetekbe az alábbi előételt:
Orosz töltött tojás, zöldborsó pürével.
Kemény tojást főzünk tetszőleges darab számban, majd megtisztítva félbe vágjuk, a sárgáját kiszedjük. A ruszlis üvegből előcsalunk néhány heringet, amit tisztogatunk, majd pépesítünk. Ezt összekeverjük a megtört tojás sárgájával, borsozzuk, adunk hozzá némi majonézt, kevés mustárt, esetleg nagyon apróra vágott uborkát, petrezselymet.
Ezt a pépet beletöltjük a tojásokba, a tetejére vékony füstölt lazac csíkokat teszünk, majd tálra rendezzük, díszítjük.
Közben 15-20 dkg. borsót párolunk egy kanálnyi vajon, kevés vízzel. Ha már puha, szórunk reá egy kanál lisztet, elkeverjük, majd az egészet pépesítjük.
Egy-két töltött tojás mellé adunk egy jó kanálnyi borsópürét, és így kínáljuk, némi díszítéssel.
Kellemesen savanykás előétel, ami után kínálhatunk akár egyéb sülteket is.
Fakanalas jó étvágyat kívánok:
Soós István fakanalas, ex City22
A magyar KRESZ 135 éves története alatt rengeteg módosításon esett át, viszont jelenleg 1975 óta,…
Egy joghézagot kihasználva online rendszer épült ki azoknak az autósoknak, akik már közel állnak a…
Az Európai Unió új szabályozást fogadott el a vezetői engedélyek érvényességére vonatkozóan, amely 2033-ig minden…
Zűrzavar uralkodott el csütörtök reggel Németország autópályáin. Olyat mutatott a Google Maps, amilyenre nem nagyon…
A férfi késsel próbálta meg elvinni a sofőr pénzét és kocsiját Havannatelepen. A taxis azonban…
Biztosan vannak még most is olyanok, akik azért, hogy megspóroljanak néhány deci üzemanyagot, a klíma…