Fotelomban üldögélve gyakran olvasgatok mindenféle irodalmat. Most éppen ismét Magyar Elek méltán elismert műve, „Az Ínyesmester szakácskönyve” került a kezembe. Mai receptemet is innen merítettem.
Elolvasván rögvest el is készítettem, s imígyen ajánlom figyelmetekbe az alábbi előételt:
Orosz töltött tojás, zöldborsó pürével.
Kemény tojást főzünk tetszőleges darab számban, majd megtisztítva félbe vágjuk, a sárgáját kiszedjük. A ruszlis üvegből előcsalunk néhány heringet, amit tisztogatunk, majd pépesítünk. Ezt összekeverjük a megtört tojás sárgájával, borsozzuk, adunk hozzá némi majonézt, kevés mustárt, esetleg nagyon apróra vágott uborkát, petrezselymet.
Ezt a pépet beletöltjük a tojásokba, a tetejére vékony füstölt lazac csíkokat teszünk, majd tálra rendezzük, díszítjük.
Közben 15-20 dkg. borsót párolunk egy kanálnyi vajon, kevés vízzel. Ha már puha, szórunk reá egy kanál lisztet, elkeverjük, majd az egészet pépesítjük.
Egy-két töltött tojás mellé adunk egy jó kanálnyi borsópürét, és így kínáljuk, némi díszítéssel.
Kellemesen savanykás előétel, ami után kínálhatunk akár egyéb sülteket is.
Fakanalas jó étvágyat kívánok:
Soós István fakanalas, ex City22
Üres a kassza, az állami támogatásból elektromos autóra pályázó cégek mind a 30 milliárd forintra…
Márciusban minden korábbinál nagyobb ütemben bővült a zöld rendszámos autók száma Magyarországon – egyetlen hónap…
A helyi iparűzési adót most már második éve egyösszegben, május 31-ig (mivel ez a nap…
Az elmúlt 12 évben senkinek sem zárolták a taxi engedélyét olyan apróságnak tűnő probléma miatt,…
A több mint száz fő bevonásával zajló művelet központja a VII. kerületi körzeti megbízotti iroda…
Keddtől 2 forinttal csökken ismét a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára, ezzel úgy néz…