Egy darab füstölt csülök ment a kuktába, egy hagymával, babérlevéllel.
Főztem egy órát, kivettem, daraboltam, tálaltam. Kapott mellé tormát, savanyú káposztát, lila hagymát, és friss, ropogós serclit is.
Meg egy jó pohár idei rozét.
Másik fogás, egyszerű paprikás krumpli.
Ezt sem lehet elrontani, az alap hagymás, paprikás lére vetjük a burgonyát, majdan tíz perc múlva a darabolt virslit és csípős debrecenit is. Így is főzzük jó szaftosan még vagy tíz percet, s majdan lehet ezt is tálalni, ízlés szerinti savanyúsággal.
Ha sokat főztünk, a maradékot összeházasítjuk némi kifőzött fodros tésztával, s máris van egy krumplis tésztánk is.
Nosza, matassunk a konyhában, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Bár már egy évtizede működik a VÉDA-rendszer a hazai közutakon, még mindig beleszaladni téves feltételezésekbe…
A májusi adatok szerint több mint 50 százalékkal nőtt az elektromos autók iránti érdeklődés egy…
A Google Maps már kivette, a Waze egyelőre még mutatja a traffipaxok helyét – de…
Már nem csak az elektromosok és hibridek sújtják a piaci versenyben a benzines és gázolajos…
2020 elejéhez képest tízszeresére nőtt a tisztán elektromos járműállomány Magyarországon. Minden idők második legjobb havi…
A lejárt jogosítvány nem csupán egy adminisztratív baki, hanem súlyos következményekkel is jár. Aki nem…