Egy darab füstölt csülök ment a kuktába, egy hagymával, babérlevéllel.
Főztem egy órát, kivettem, daraboltam, tálaltam. Kapott mellé tormát, savanyú káposztát, lila hagymát, és friss, ropogós serclit is.
Meg egy jó pohár idei rozét.
Másik fogás, egyszerű paprikás krumpli.
Ezt sem lehet elrontani, az alap hagymás, paprikás lére vetjük a burgonyát, majdan tíz perc múlva a darabolt virslit és csípős debrecenit is. Így is főzzük jó szaftosan még vagy tíz percet, s majdan lehet ezt is tálalni, ízlés szerinti savanyúsággal.
Ha sokat főztünk, a maradékot összeházasítjuk némi kifőzött fodros tésztával, s máris van egy krumplis tésztánk is.
Nosza, matassunk a konyhában, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Megkezdődött az őzek üzekedése. A nyári esték békéjét könnyen megzavarhatja egy hirtelen az útra ugró…
Te is gyűjtöd az előéleti pontokat? Ha igen, és már majdnem kipontozódtál, akkor erről a…
Bár a teljesen szilárdtest, azaz folyékony elektrolit nélkül készülő akkumulátorokra még az optimista becslések szerint is az évtized…
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal alapesetben 5 évre visszamenőleg végezhet ellenőrzéseket az adózóknál. Jelenleg a nemzetközi…
Sok vállalkozóval előfordul, hogy vállalkozását időnként szüneteltetni kényszerül. A főállású vállalkozóknál érdemes figyelni arra, hogy…
Lépett a kormány, lehet spórolni. A kényelmi díjnak eddig nem volt semmilyen maximuma, a viszonteladók…