Egy darab füstölt csülök ment a kuktába, egy hagymával, babérlevéllel.
Főztem egy órát, kivettem, daraboltam, tálaltam. Kapott mellé tormát, savanyú káposztát, lila hagymát, és friss, ropogós serclit is.
Meg egy jó pohár idei rozét.
Másik fogás, egyszerű paprikás krumpli.
Ezt sem lehet elrontani, az alap hagymás, paprikás lére vetjük a burgonyát, majdan tíz perc múlva a darabolt virslit és csípős debrecenit is. Így is főzzük jó szaftosan még vagy tíz percet, s majdan lehet ezt is tálalni, ízlés szerinti savanyúsággal.
Ha sokat főztünk, a maradékot összeházasítjuk némi kifőzött fodros tésztával, s máris van egy krumplis tésztánk is.
Nosza, matassunk a konyhában, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Az alanyi adómentesség éves bevételi korlátja a jelenlegi 18 millió forintról 2026-ban 20 millió, 2027-ben…
Az Országos Taxis Szövetség elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket a fővárosi drosztengedély kiváltásával kapcsolatos előírások változásáról. A…
A Budapesti Közlekedési Központ legújabb fejlesztésével a BKK Info oldalán egyszerűen bejelenthetők azok a közúti…
Az utasoktól és a kollégáitól is elköszönt hétői Facebook-posztjában a 6×6 Taxi. A népszerű társaság közölte:…
Miriam Mattova kanadai–szlovák modell szerint vallási alapon tették ki az út szélén, miután az Uber-sofőrje…
Noha korábban az Európai Bizottság ezt is felvetette, most úgy tűnik, mégsem kell majd évente műszaki…