Egy darab füstölt csülök ment a kuktába, egy hagymával, babérlevéllel.
Főztem egy órát, kivettem, daraboltam, tálaltam. Kapott mellé tormát, savanyú káposztát, lila hagymát, és friss, ropogós serclit is.
Meg egy jó pohár idei rozét.
Másik fogás, egyszerű paprikás krumpli.
Ezt sem lehet elrontani, az alap hagymás, paprikás lére vetjük a burgonyát, majdan tíz perc múlva a darabolt virslit és csípős debrecenit is. Így is főzzük jó szaftosan még vagy tíz percet, s majdan lehet ezt is tálalni, ízlés szerinti savanyúsággal.
Ha sokat főztünk, a maradékot összeházasítjuk némi kifőzött fodros tésztával, s máris van egy krumplis tésztánk is.
Nosza, matassunk a konyhában, jó étvágyat kívánok:
Soós István ex City-22, a fakanalas
Valós előnyük nem összemérhető a biztonsági kockázatukkal. Kínai autóipari hatóságok új, hangsúlyosan biztonsági szempontokra épülő…
„Ma egy dühöngő autós – egy taxisofőr – paprikaspray-jel fújta le az egyik buszsofőrünket, aki…
Nagy hibának nevezte az Európai Unió döntését a belső égésű motorok 2035-ös betiltásáról a BMW…
A kínai elektromos autók iránt csak szerény az érdeklődés Európában – derül ki egy pénteken…
A Wizz Air félmaraton miatt A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint futóverseny miatt útlezárások lesznek Budapesten…
Komoly mérnöki és kivitelezői kihívás zajlik a Flórián térnél, ahol a déli felüljáró felújítása új…