Ugrás a tartalomhoz

Hírek

„Szabad a pálya” kiállítás a Közeledési Múzeumban

március 20 2012

Kipróbálható csőposta, telefonhírmondó és virtuális realitás – a 19. és a 21. század technikai megoldásai együtt, működés közben láthatók a „Szabad a pálya” kiállításon, a Közeledési Múzeumban.

 

Tovább »

Találkozó a Főpolgármesterrel

február 27 2012

Megtörtént a találkozó a Főpolgármester Úrral. Vitézy Dávid, Dr. Komáromi Endre, Metál Zoltán (OTSZ) és Telegdy Gábor (TGFSz) voltunk jelen. Mintegy 45 percig tartott az egész. Tarlós úr elmondta, hogy feltett szándéka rendet csinálni a taxispiacon. Ebben is egy olyan örökséget vett át, ahol lassan 20 éve változatlanok a szabályok, és tarthatatlanná vált a helyzet. Látja a problémáinkat, és egyetért azzal, hogy azokat meg kell oldani.

Tovább »

Szigorúbb szabályozás a budapesti taxiközlekedésben

január 10 2012

2012 januárjától a Budapesti Közlekedési Központ látja el a Fővárosban a taxiközlekedéssel, taxiállomások üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, mellyel egyidejűleg szigorodik a budapesti taxizás feltételrendszere.  Januártól lépett hatályba a Budapest főváros közterületein a taxiállomások létesítéséről, használatának és üzemeltetésének rendjéről szóló 39/2011. (VII. 7.) Főv. Kgy. rendelet (a továbbiakban: "Rendelet") módosítása. A módosítás hatására az eddiginél szigorúbb feltételekkel lehet csak taxizni Budapesten, a helyi iparűzési adó befizetése előfeltétele a használati engedélyek kibocsátásának.

Tovább »

Megbeszélés a főpolgármesterrel

nov. 30 2011

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Eredményes tárgyalást folytatott Tarlós István főpolgármester a taxisok képviselőivel

A mai napon Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója és Dr. Komáromi Endre, a Taxiállomás Kft. ügyvezetője közösen tárgyaltak a taxis érdekképviseletek vezetőivel, a november 2-i petícióátadás során tett ígéretüknek megfelelően. Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete alelnöke és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke a főpolgármesternek elmondták: Budapesten a taxi-piac szabályozására, a létszám csökkentésére és fix tarifák bevezetésére van szükség. Tarlós István kiemelte: egyetért a szigorú, rendszerelvű szabályozás szükségességével.

Tovább »