Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Május 2.-tól ismét látogatható a Közlekedési Múzeum repülési és űrhajózási gyűjteménye

április 29 2014

Az utolsó magyar király repülője, valamint I. világháborús, világrekorder gép mellett  repülőgép-szimulátorok és földi űrutazás a Repüléstörténeti és Űrhajózási Kiállításban. 

Tovább »

A Szent István csatahajó vízrebocsátása címmel nyílt kiállítás a Közlekedési Múzeumban

április 17 2014

Száz esztendővel ezelőtt, 1914. január 17-én, 10 óra 50 perckor a több tonna szappannal és disznózsírral bekent, Fiume-Bergudiban lévő csatahajó-sólyáról a Ganz és Társa Danubius hajógyár öblének vizére siklott Őfelsége SZENT ISTVÁN névre keresztelt csatahajója.  

Tovább »

Történelmi jelentőségű megállapodást kötött a Budapest Airport és a BKK

dec. 10 2013

Budapest, 2013. december 9. A Budapest Airport és a Budapesti Közlekedési Központ vezetői történelmi együttműködési megállapodást írtak alá, melynek célja a repülőtéri földi személyszállítási szolgáltatások színvonalának emelése minden lehetséges területen. A dokumentum a személyszállítási szolgáltatásokat hozza összhangba az elmúlt hónapokban a fővárosban bevezetett változtatásokkal

Tovább »

A fővárosi taxirendelet részletes szabályzata

július 24 2013

A módosított fővárosi taxirendelet (lásd: Taxisok Világa nyomtatott változat 2013 július) sok részletező kérdést vetett fel. Ennek kapcsán a BKK közzétett egy remélhetőleg minden kérdésre választ adó "kisokost" - különös tekintettel a határidőkre -, továbbá az egységes arculat jegyében  képes bemutatót a kötelezően használandó és a lehetséges elemekről. 

Tovább »