Ugrás a tartalomhoz

Hol vannak új térfigyelő kamerák?

március 21 2017

Hol vannak azok az új helyszínek, ahol térfigyelő kamerákkal rögzítik a közlekedési szabályok megsértését? Az elmúlt napokban az itt felsorolt új (!) helyszíneken kaptak pénzbüntetést taxis kollégák. 

XI. Thököly – Mexikói út

Nem lehet balra fordulni a zuglói Thököly útról a legtöbb csomópontban. (Bosnyák tér, Róna utca, Amerikai út) Sokan fordulnak – szabálytalanul – balra a Mexikói útnál a Thököly útról, a városból kifelé haladva. Éppen ezért helyeztek ki az elmúlt hetekben térfigyelő kamerát. Ugyanez a kamera figyeli a Mexikói úton Erzsébet királyné út felől érkezőket. Sokan nem fordulnak – kötelezően – jobbra, hanem egyenesen mennek - szabálytalanul - az Egressy út felé. Ők is mehetnek a postára a csekkel…

 

III. Bécsi út – Szépvölgyi út

Korábban beszámoltunk a forgalmirend változásról. A fonódó villamosvonal átadásakor megtiltották a Bécsi útról a jobbra fordulást a Szépvölgyi útra, a hegynek felfelé. A tilalom érthető, mert a jobbra forduló, a gyalogosok miatt megálló járművek feltartották volna a villamos előre haladását. Eddig állandóan a helyszínen voltak a közterület–felügyelet munkatársai és büntették a szabálytalankodó járművezetőket. Most ide is térfigyelő kamerát helyeztek ki, csak azért, hogy büntethessék az autósokat.

 

IV. Óceánárok út

Az internetre is felkerült az a híradás, hogy a helyi közterület–felügyelet munkatársai civil (!) autóból kamerázzák az ALDI parkolójából – szabálytalanul – balra forduló járműveket és már írják is a feljelentést… Hasonlóképpen az Istvántelki utcában is civil autókból figyelik a Rákospalota felé, a felüljáróra szabálytalanul kanyarodókat. 

 

IX. Kinizsi – Knézich sarok

Taxis kolléga jelezte, hogy a napokban telefonos rendelésre érkezett a sarokhoz. Nem volt még ott az utasa, ezért félreállt a járművek elöl a forgalomtól elzárt területre, hogy ne zavarjon senkit. Nem is zavart senkit, csak a térfigyelő kamera kezelőjét… Neki is levelet hozott a postás!

 

Célszerű áttanulmányozni a már korábban közölt „balesetveszélyes” helyszínek listáját és most hozzájuk tenni az itt felsorolt helyszíneket.

 

 

                                                                                           Juhász Péter

Képgaléria