Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

dec. 20 2016

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

XXII. Sarló utca

Az utca nyilvánvalóan alkalmatlan a kétirányú közlekedésre. Az utca tényleg SARLÓ alakú, így szembejövő járművek esetén hosszan kell visszatolatni egy beláthatatlan útszakaszon.  

Az utca egyirányúsítását megvizsgáltuk és egyeztettünk a kerületi Önkormányzattal. A kerületi Önkormányzat nem támogatta az utca egyirányúsítását, amelyet Társaságunk elfogadott, így a jelenleg érvényes forgalmi rend módosítását nem tervezzük.

 

VI. Hunyadi tér 12.

Módosították az útburkolati jeleket, engedélyezték a járdán, a ferdén parkolást. Azonban itt nem lehet használni a parkolót, mert ott maradt egy jelzőtábla oszlop. Kérjük a jelzőtáblát előbbre helyezni.  

A várakozóhely megközelítését a jelzőtáblaoszlop áthelyezésével biztosítjuk. 

 

VII. Vörösmarty utca 16.

„Mozgássérült” parkolóhelyet alakítottak ki, azonban a mozgássérültek nem tudnak kiszállni a járművűkből, a járdán lévő növényládától. Kérjük a „Mozgássérült” jelzőtáblát hátrébb helyezni.

Megjegyzés: a „Mozgássérült” parkolóhely útburkolati jel felfestésekor – véletlenül – a helyszínen voltam. Jeleztem, hogy a szegény mozgássérült nem tud kiszállni a járművéből, de a kivitelezők mutatták a tervrajzot, a mérnők úr ide tervezte a mozgássérült várakozóhelyet. Csakhogy, ő az irodából nem láthatta az itt lévő virágállványt…

A „Mozgássérült” várakozóhely áthelyezésével kapcsolatban az igénylővel a szükséges egyeztetést lefolytatjuk, és az egyeztetés követően a szükséges intézkedéseket megtesszük.

 

 XIV. Ajtósi Dürer sor – Stefánia kereszteződés

Az útburkolat betonelemekből áll, a kereszteződésben centiméteres a szintkülönbség. Kérjük az útburkolatot kijavítani.

Az útburkolatok közötti szintkülönbség megszűntetése érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük.

 

VI. Vasvári Pál utca

Az útburkolati jelek szerint szabad a járdán várakozni, azonban a parkoló járműveket lebilincselik, mert nincs meg a faltól a másfél méteres távolság. Kérjük az útburkolati jeleket megszűntetni.

Megjegyzés: Korábban olvashattátok a témában, hogy egy Taxi4 társaságnál dolgozó kolléga autóját bilincselték le, mert nem volt a járműve a faltól legalább 1,5 méter távolságra. Hiába érvelt azzal, hogy ő csak a felfestésig állt…

A várakozóhelyek módosítása a kerületi Önkormányzat parkolás – üzemeltetőjének a hatáskörébe tartozik. Társaságunk felveszi a kapcsolatot az illetékes parkolás–üzemeltetővel, és egy közös helyszíni bejáráson megvizsgáljuk a területet, és a szükséges módosításokat megtesszük.

 

VII. Király utca 76.

Végre engedélyezték a jobbkanyart a Király utcából a Teréz körútra, így viszont feleslegessé vált a helyszínen lévő előjelző tábla.

Az előjelző tábla valóban felesleges, a jelzőtábla leszerelésére a szükséges intézkedést megtesszük.

 

XI. Budafoki út – Bogdánffy Ödön sarok

A jelzőlámpás csomópont kialakításakor már kértük, hogy ne helyezzenek jelzőtáblát a fák lombjai közé csúsztatott jelzőtábla oszlopra. Miután csak kihelyeztek egyet, most kérjük a növényzetet eltávolítani a jelzőtábla elől.

Az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla láthatósága érdekében a lombozat eltávolításához szükséges intézkedéseket megtettük.

 

VII. Kis Diófa utca – Dob utca sarok

Még át sem adták a „fekvőrendőrt” máris tucatnyi autó akadt fent rajta. Kérjük a „fekvőrendőr” módosítását.

A forgalomcsillapító küszöb a kerületi Önkormányzat – mint közútkezelő – kezelésében van, így a jelzést továbbítottuk a kerületi Önkormányzat felé.

 

V. Belgrád rakpart 4.

Az útburkolati jelek szerint itt tilos megállni. Jó lenne a megállási tilalmat egy „Megállni tilos” jelzőtáblával megerősíteni.

Nyilvántartásunk szerint ezen a szakaszon megállni tilos jelzés hatályos, így ennek pótlásához szükséges intézkedést rövidesen megtesszük.

 

XXI. Pöltenberg utca- Mátyás utca sarok

Az új, csepeli elkerülő út (Teller Ede út) kialakításakor a Pöltenberg utca zsákutca lett, mert az utca végén egy „Behajtani tilos” jelzőtáblával találkoznak a járművezetők. Kérünk egy „Zsákutca” jelzőtáblát kihelyezni.  

Az eltűnt „Zsákutca” jelzőtábla pótlásáról intézkedtünk.

 

VI. Váci út 1 – 3.  

A WESTEND áruházból kijövet egy hófehér jelzőtáblával találkozunk. Az alakja szerint – valószínűleg – egy „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla. Kérjük kicserélni egy igazira.

A parkoló kijáratánál kihelyezett „Elsőbbségadás – kötelező” jelzőtábla az áruház magánterületén helyezkedik el, így felvesszük a kapcsolatot az áruház üzemeltetőjével, és felkérjük őket a kopott jelzőtábla cseréjére.

 

VI. Vörösmarty utca 25.

Az alsó jelzőtábla („Kötelező haladási irány”) a Vörösmarty utcára, a felső („Egyirányú út kezdete”) viszont a Szófia utcára vonatkozik. Kérjük a felső jelzőtáblát 90 fokkal elforgatni.

A jelzőtábla helyreállításához szükséges intézkedést megtettük.

 

XIII. Röppentyű utca utca 5.

Valaki hazavitte a „Kötelező haladási irány, jobbra” jelzőtáblát. Kérjük a jelzőtáblát pótolni.  

A hiányzó jelzőtábla pótlásáról szükséges intézkedést megtettük.

 

VI. Hunyadi tér  

A megszüntetett hulladéktároló helyén kértünk parkolót kialakítani, a kialakítást meg is ígérték. Miután a parkolóhelyet nem festették fel, ismét kérjük.

A hulladéktároló helyén várakozóhely kialakításáról már korábban már intézkedtünk, ismételten felkérjük a kivitelezőt, hogy a szükséges és előírt módosítást végrehajtsa.

Továbbra is várom a kollégák kérdéseit, kéréseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.

 

Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta)                           E-mail: lampafelelos@freemail.hu