Ugrás a tartalomhoz

Vidéki taxisok tiltakozása

nov. 7 2012

Az egész taxistársadalmat felháborító visszásságra szeretnénk felhívni a figyelmüket, egyben a segítségüket is szeretnénk kérni!

 

 

 

Egy szűk érdekcsoport próbál lobbizni - gyanúnk szerint - saját haszonszerzés, és nem a taxizás normál szabályozása céljából a taxisok többségének kárára.

A most benyújtott taxisrendelet-tervezet sok pontjával nem értünk egyet, érdekeinket súlyosan sérti. A tervezetet szakmailag megalapozatlannak tartjuk, mely ellehetetleníti a vidéki társaságokat. Egy olyan, az egész országra kiterjedő kormányrendeletet szándékoznak érvénybe léptetni, amely a vidéki taxisokat hátrányos helyzetbe hozná, munkájukat nagyban nehezítené, a kialakult és jól működő vidéki taxizást tönkretenné. Számunkra megfelelő volt a törvényház tavalyi határozata, amivel minden önkormányzatnak saját hatáskörébe adta a döntést a taxizással kapcsolatban. Mivel ezzel Budapest önkormányzata nem tudott élni, ezért inkább a kormánnyal próbálkoznak egy újat bevezettetni az egész ország taxistársadalma kárára. A problémák nagy része csakis Budapesten létezik, a vidéken élők számára ezek ismeretlen fogalmak mivel itt maguk a TAXITÁRSASÁGOK tudják a rendet fenn tartani.

Az úgynevezett szakértői csoport a saját céljaira használja fel az egész helyzetet, lásd taxisok oktatása például. (30 éve taxizó szakembereket akarnak tanfolyamra küldeni, majd vizsgáztatni taxióra kezelésből, helyismeretből, a taxi felszerelési tárgyainak ismereteiből, és GYAKORLATI VEZETÉSBŐL, mindezt valószínűleg magas összegért, ráadásul 5 évente!)

Indokolatlanul magas biztosítási kvótákat akarnak bevezetni, valószínűleg azért, hogy ezzel társaságok menjenek tönkre, és piacot szerezzenek maguknak.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a képzés egyes elemeivel egyet értünk, de ilyen rövid idő alatt lehetetlen megváltoztatni a személyi és tárgyi feltételeket. 

Az idő rövidsége miatt sem tudjuk a váltáshoz szükséges anyagi feltételeket előteremteni. Ráadásul minden pályázati lehetőségtől megfosztanak minket.

 

A LEGNAGYOBB PROBLÉMA: ÉRVÉNYBEN LÉVŐ RENDELETET AKARNAK VALAMIÉRT EGY ÉVEN BELÜL FELÜLÍRNI.

 

 

Gondolják meg kérem, hogy 8 ezer taxis és családtagjaik életét nehezítenék meg, esetleg tennék tönkre amennyiben engedik, hogy ez a szakmailag átgondolatlan és hirtelen bevezetett rendelet lépjen életbe.

 

Azok, akik csatlakozni szeretnének e tiltakozáshoz, jelentkezzenek a taxi63@citromail.hu -n