Ugrás a tartalomhoz

Levél a Főpolgármesternek

szept. 6 2012

A készülő taxis rendelet kidolgozatlansága és a hatékony egyeztetés hiánya miatt az Országos Taxis Szövetség levelet küldött Tarlós István főpolgármesternek, a rendelet  újratárgyalását kérve

 

Budapest Főváros

Főpolgármesteri Hivatal

 Tarlós István Úr

Főpolgármester részére

 

Tárgy: fővárosi taxi-rendelet

 

 

Tisztelt Főpolgármester Úr!

 

Az elmúlt, közel másfél évben többször egyeztettük javaslatainkat Önnel és munkatársaival is annak érdekében, hogy valóban egy európai fővároshoz méltó taxi-szolgáltatás fogadja a Budapestre érkezőket és egyben biztosítsa a város polgárainak is a korrekt és szigorú kontroll alatt működő közösségi közlekedést kiegészítő tevékenység – félelmek és bizalmatlanság nélküli – igénybevételének lehetőségét.

 A június 20-i Közgyűlés előtt, Ön – utólag értékelve – bölcs módon nem terjesztette be a T. Közgyűlés elé a rendelet tervezetet, valamint  további szakmai  egyeztetést szorgalmazott.

 Az augusztus 2-án a BKK által összehívott és megtartott egyezetésen a szakmai szervezetek és érdekképviseletek a megismert rendelet tervezettel kapcsolatban szóban és utólag írásban is jelezték aggályaikat, javaslataikat és támogatásuk hiányát.

 

 Fentiekre tekintettel kérem Önt, hogy további szakmai ( KAMARA és érdekképviseleti szervezetek) egyeztetések nélkül, ebben a formájában ne tárgyalják a rendeletet, mert hiányoznak azok a garanciák és feltételek, melyek megnyugtató módon pótolják a jelenleg is érvényben levő taxi rendelet súlyos hiányosságait.

 Az Országos Taxis Szövetség valamennyi szakmai és érdekképviselettel együtt számít a Főpolgármester Úr közreműködésére annak érdekében, hogy az új taxi-rendelet valóban szakmai alapokon az Utasok, a város és a közel 4 ezer mikrovállalkozás érdekeit szem előtt tartó rendeletté váljon.

 

Tisztelettel

 

 

Budapest, 2012-09-02

 

 

 

 

Metál Zoltán

    elnök