Ugrás a tartalomhoz

Újabb demonstráció

október 26 2011

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY!

 

  A Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete mai napon ( amely egyben a Taxisblokád évfordulója)  bejelentette a sajtótájékoztatóján, hogy az eddigi eredménytelen tárgyalásokat és a negatív hozzáállást a problémák megoldásáért megelégelte, ezért megszervezte az eddigi legnagyobb méretű , előre bejelentett forgalomlassító taxis demonstrációt! Az akció célja, a hatóságilag rögzített ár bevezetése és a létszám megfelelő szabályozása, valamint a megfelelő szakmai rendezés.  2011. 11. 02.-án 13 órai kezdettel elindul az  1000  gépkocsiból álló demonstráló tömeg az Albertirsai útról a belváros irányába, rendőrségi biztosítással . Az útvonal a következő lesz :

 

Albertirsai út – Kerepesi út – Rákóczi út – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Attila út – Alagút – Lánchíd – József Attila utca – Bajcsy Zsilinszky út – Nyugati felüljáró – Váci út – Dózsa György út- Hősök Tere

 

 

A konvoj két sávban fog haladni és  folyamatos mozgásban lesz. A Kossuth Lajos utcában egy kisebb delegáció kiválik a sorból és a Városháza elé vonul, ahol  Tarlós István Főpolgármester Úrnak átadnak egy komplex anyagot. Ezzel kapcsolatosan megtörtént az előzetes egyeztetés a Főpolgármester Úrral, idáig visszajelzést nem történt. Az Attila úton, a Krisztina kőrűt irányába is kiválik egy második delegáció, amely dudaszó kíséretében elhalad a BKIK épülete előtt, amely egyben a Taxiállomás Kft. székhelye is. Mindkét delegáció a feladata teljesítése után visszacsatlakozik a demonstrációba.

 

Budapest lakosságát kérjük, hogy türelmükkel és a megértésükkel támogassák a tüntetést, amely az Ő érdekükben is történik, hiszen egy kiszámítható, átlátható, biztonságos taxizás minden állampolgárnak fontos!

Tudjuk, hogy a bizalmukat vissza kell nyernünk…Tisztában vagyunk azzal is, hogy káosz lesz Budapest közlekedésében, de mindaddig gyakoroljuk alkotmányos jogainkat, amíg a Főváros vezetése nem vesz komolyan minket!

 

Köszönjük!

 

 

További információ:

 

Fárbás Tibor

 

TGFSZ

Alelnök – Szóvivő

06 30 542 9426

06 70 502 4508

farbas.tibor@upcmail.hu

farbas.tibor@gmail.hu

www.tgfsz.org.hu

www.hallotaxi.hu

Legutóbbi információnk szerint a demonstrációhoz csatlakozott az OTSZ (Országos Taxis Szövetség) is.