Ugrás a tartalomhoz

Állatkerti hírlevél

január 31 2011Vilmos lett a kisorang neve

Anyai nagyapja után Vilmos lett az orangután kölyök neve. Nagyjából így lehetne összegezni a másfél hónapja született orangután kölyök elnevezésének történetét. A kicsi egyébként szépen fejlődik, anyja példásan gondoskodik róla.


2011 Az emberszabásúak éve

Az emberszabásúak védelme érdekében indított kampányt az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége, amely kampányban a Fővárosi Állat- és Növénykert is részt vesz. A kampány keretében az emberszabásúak fennmaradását fenyegető veszélyekre szeretnénk felhívni a figyelmet, mi több, a fő látogatási szezonban adományokat is gyűjtünk majd a szabad természetben zajló védelmi programok közvetlen támogatására.


Támogasson minket adója 1%-val is!

Kérjük, hogy idén is támogassa munkánkat személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásával! A felajánlott 1%-ot az állatok takarmányozására fordítjuk.

Adószámunk: 18008481-2-42


Mackófesztivál február 2-6-ig!

Február 2-től február 6-ig Mackófesztiválnak ad otthont a Fővárosi Állat-és Növénykert! Lesz macipofi arcfestés, mackókészítés, mézkóstolás és plüss mackó vásár is.
A Mackófesztivál ideje alatt a mackóval, mackóban, brummogva érkező kismackók számára a belépés 14 éves korig díjtalan!

 


Konyha 8000 állatnak

2010-ben összesen 199 millió forintba került az állatok etetése a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ez naponta 540 ezer forintnyi átlagos takarmányköltséget jelent. A felhasznált 181 különböző takarmányféleség között akad gyümölcsös joghurt, vörösszúnyog lárva, tea és tejbegríz is.

 

 

 


Kérjük, ossza meg velünk véleményét hírlevelünkkel kapcsolatban!

E-mailben várjuk, hogy miről olvasna legszívesebben.

Alapítvány a Budapesti Állatkertért

1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Tel/fax: 06/1-363-3701 Mobil: 06/20-203-8083

Email: info@allatkertialapitvany.hu

Honlapunk: www.allatkertialapitvany.hu

Képgaléria