Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

nov. 21 2019

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

XVIII. Baross utca – Barta Lajos utca sarok

Köszönjük a „körforgalmú csomópontot” a Baross utca – Margó Tivadar utca sarkon. Jó lenne hasonló megoldás a szomszédos Baross utca – Barta Lajos utca sarkon is, hely lenne rá bőven. Gyorsabb és biztonságosabb lenne a csomópont elhagyása.

A kereszteződés átépítését Társaságunk is indokoltnak tartja. Jelzőlámpás csomópont vagy körforgalom létesítése csak beruházási program keretében lehetséges, a jelenleg hatályos – már elfogadott – beruházási címlistában a tárgyi csomópont átépítése nem szerepel, azonban a következő beruházási program összeállítása során a költségvetési források figyelembe vétele mellett szerepeltetni fogjuk.

Arról, hogy jelzőlámpás csomópont vagy körforgalom épül - e, még nem született döntés, ez a tervezési folyamat során fog eldőlni a helyszíni adottságok, a forgalomnagyságok és a költségvetési források alapján.I. Fő utca – Jégverem utca sarok

Leaszfaltozták a sarkot, de elfelejtették a GYALOGÁTKELŐHELY útburkolati jeleket felfesteni, kérjük a jeleket pótolni.

A bontást végző kivitelezőt ismételten felszólítottuk a burkolati jelek pótlását.I. Döbrentei utca

Megdőlt egy kiegészítő jelzőtábla, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A jelzőtábla helyreállítása megtörtént.XI. Váli utca 1.

Megdőlt egy jelzőtáblaoszlop, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A jelzőtábla tartóoszlop helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

XI. Kővirág sor 137.

Árválkodik egy magányos jelzőtáblatartó oszlop a járda szélén, kérjük eltávolítani.

A jelzőtáblaoszlop megszűntetéséről a szükséges intézkedést megtettük.

 

VIII. Práter 19.

Közlekedésbiztonsági tükröt helyeztek a falra, de ebben a tükörben az autósok csak a falat látják. Jó lenne áthelyezni olyan helyre, ahol az autósok egymást látják.

A bejelentésben szereplő tükröt nem Társaságunk üzemelteti.

 

VII. Dob utca 75.

Egy baleset során kidöntötték a sarkon lévő „Egyirányú út kezdete” jelzőtáblát, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A jelzőtábla tartóoszlop helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük

 

XIII. Fáy utca 83.

A sarkon levő „Kötelező haladási irány” szerint nem szabad egyenesen továbbhaladni, de hát ennek semmi akadálya, kérjük a felesleges jelzőtáblát leszerelni.

A környéken építkezés zajlik, a kivitelezőt felszólítottuk a jelzőtábla eltávolítására.Végezetül a legfrissebb kérésről:

XVIII. „D” Porta

Még sohasem érkezett ennyi kérés, kérdés, jelzés a repülőtérről befelé vezető útnál lévő „D” portával kapcsolatban. Össze sem tudom számolni hány tucat levél, telefon, szóbeli kérdés jött a témakörben. Korábban CSAK a reggeli órákban „fogta” meg a centrum felé haladó forgalmat a forgalomirányító jelzőlámpa. Azonban az elmúlt hetekben EGÉSZ NAP Vecsésig áll a forgalom befelé. A magyarázat egyszerű. a közlekedésszervezők lassítani igyekeznek a Belváros felé haladó forgalmat. Persze, én csak egy postás vagyok, így továbbítom a taxisok kérését az illetékesek felé, ha megjön a válasz, rögtön jelentkezem.Továbbra is várom a kollégák kéréseit, kérdéseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.Mobil 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.hu

facebook: Lámpafelelős

Képgaléria