Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszevezők válaszai

szept. 2 2019

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

VII. Wesselényi – Klauzál utca sarok

Már többször jeleztük, hogy nincs jól rögzítve a tükröt tartó oszlop, mindig elforgatják. Jó lenne véglegesen rögzíteni.

A forgalmi tükör rögzítésére a szükséges intézkedést megtettük.

 

II. Labanc út

Hosszú a sor befelé a Budakeszi úton, ezért sokan a Labanc út–Kuruclesi út útvonalon kerülik ki a csomópontot. A helyi lakosok szeretnék, hogy a Labanc út felső szakaszának egyirányúsága „kifelé” legyen. A Labanc út amúgy is alkalmatlan a kétirányú közlekedésre.

A jelenlegi egyirányúság forgalomcsillapítási okok miatt lett bevezetve, annak módosítását nem tartjuk indokoltnak.

 

VII. Csengery utca 16

Balesetveszélyesen, 1 méter 20 magasságban helyeztek egy jelzőtáblát. Ráadásul értelmetlenül, hiszen itt nincs forgalmirend-változás. Kérjük a jelzőtáblát eltávolítani.

A jelzőtábla eltávolítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

XIV. Állatkerti körút – Kós Károly sarok

Éjszakás taxisok panaszkodnak, hogy nagyon rövid ideig zöld jelzés a Kós Károly sétány – M 3 autópálya útvonalon. Feleslegesen hosszú a zöld jelzés az Állatkerti körút-Hermina út útvonalon.

Az éjszaka működő programban a Kós Károly sétány zöldidejét a Hermina út – Állatkerti körút rovására megnöveltük. A növelésnek azonban határt szab, hogy a gyalogátkelőhelyek minimális zöldidejére és a még zöldben (akár a zöld végén is) elindult gyalogosok kihaladására a tervezési szabványokban foglalt időtartamokat éjszakai is meg kell adni. Éjszaka a kis forgalomra tekintettel rövid ciklusidejű programok üzemelnek, amiben a zöldidők eleve viszonylag rövidek, így a Hermina út –Állatkerti irány zöldje csak kis mértékben csökkenthető.

 

VIII. II. János Pál pápa tér 1.

Megdöntöttek egy jelzőtáblaoszlopot, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

X. Népliget

Kitiltották a taxikat (is) a Népligetből, de hát sok utasnak ott van úti célja, például akik a FŐKERT központjába akarnak menni.

A metrópótló buszok akadálymentes és hangolt közlekedése érdekében került kitiltásra a taxiközlekedés a Népligetből, a metrópótlás idejére. A Könyves Kálmán körút–Üllői út csomópont felől a Népligetbe bevezető úton (korábbi buszvégállomás területén) a Hell Miksa sétány–Hazlinszky sétány vonaláig be szabad hajtani taxival.

 

VII. Király utca 97.

Földre csúszott egy kiegészítő jelzőtábla, de nem kellene visszaállítani eredeti helyzetébe, hanem el kellene távolítani, hiszen itt nem lehet a járdán rakodni, olyan keskeny a járda.

A jelzőtábla eltávolítására a szükséges intézkedést megtettük.XIII. Margitsziget

A Margitszigetre csak engedéllyel lehet behajtani a Margit hídról. Azonban azt engedélyezni kellene, hogy a taxik legalább a sorompóig bevihessék az utasokat.

A Margitsziget szárnyhídjától a sorompóig tartó szakaszon nincs olyan hely, ahol a taxi szabályosan megállhat, amíg az utast biztonságosan felveszi vagy kirakja, az autóbusz forgalom akadályozása nélkül. Ezért a taxik behajtását nem engedélyezzük a területre.

 

V. VI. XIII. Nyugati tér

Befejeződött a metró felújítása, már nem járnak a metrópótló buszok. A járművezetők, így a taxisok sem értik, miért nem állítják vissza az eredeti forgalmi rendet. Lehessen balra fordulni a Teréz körútról a Bajcsy- Zsilinszky útra és lehessen balra fordulni a Bajcsy-Zsilinszky útról a Szent István körútra.

Az M 3 metró rekonstrukciója még nem fejeződött be teljesen. Jelenleg a hétvégenként Kőbánya–Kispest és a Lehel tér állomások között 1 -3 percenként pótló buszok közlekednek, amelyek érintik a Nyugati teret, ezért a téren az ideiglenes forgalmi rend fenntartása még szükséges.

 

VIII. József körút

Értelmetlennek tűnik a „harmincas tempó” a Nagykörút több pontján, senki sem tartja be a sebességkorlátozást. Kérjük a sebességhatárt felemelni.

A Nagykörút mentén a villamos peronok mellett, azok helyigénye miatt a forgalmi sávszélességek rövid szakaszokon, de jelentősen csökkenek a köztes szakaszon lévő forgalmi sávszélességekhez képest, így ott 30 km/h sebességkorlátozás szükséges és van érvényben. Ilyen szakaszok például a Mester utcai megállóhely, Harminckettesek tere megállóhely, Rákóczi tér megállóhely, vagy a Wesselényi utca megállóhely melletti útszakasz. Ezen korlátozáson nem kívánunk változtatni.

 

VI. Bajnok utca

Két helyen is hiányoznak a „Kötelező haladási irány” jelzőtáblák, az Aradi utcánál és a Kmety György utcánál.

Azokban az egyenrangú útkereszteződésekben, ahol a balra kanyarodás tiltott, a behajtani tilos jelzőtábla általában jól látható, külön jelzőtábla kihelyezését a tilalom jelzésére nem tartjuk indokoltnak.VIII. Práter utca 1.

Árválkodik egy jelzőtábla nélküli jelzőtáblaoszlop a járda közepén, kérjük eltávolítani.

A jelzőtáblaoszlop megszüntetésre a szükséges intézkedést megtettük.Továbbra is várom a kollégák kéréseit, kérdéseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.hu

facebook: Lámpafelelős