Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

április 8 2019

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

VIII. Pazeller Jakab utca

Amikor a Százados utcában közlekedési gond van, akkor nemcsak a Szörény utca, de a Hungária körút jobbszélső sávja is megbénul. Taxis kolléga javaslata, hogy fordítsák meg az utca egyirányúságát és akkor ez lehet a „menekülő” útvonal a Hős utca felé.

Az utca egyirányúságának módosítását megvizsgáltuk. Mivel ez az utca egy szűk lakóutca, ezért nem kívánunk átmenő forgalmat az utcába terelni, így az utca forgalmi irányát nem áll szándékunkban megváltoztatni.IX. Soroksári út 164.

Ideiglenesen buszsávot alakítottak ki, jó lenne a buszsávot véglegesíteni.

A buszsáv az M 0 – s autóúton folyó ideiglenes munkálatok miatt, a tömegközlekedési járművek haladásának elősegítése érdekében létesült ideiglenes jelleggel. A közeli jövőben indul az M 3-as metró felújítása, ehhez kapcsolódóan véglegesen és teljes értékűen kijelölésre kerül a buszsáv a Szabadkai utcától indulóan egészen a Kén utcáig, amely utcától már jelenleg is van buszsáv.

Szerkesztőségi megjegyzés: Időközben elkészült a végleges buszsáv.IX. Könyves Kálmán körút – Gyáli út sarok

Az Üllői út felől nehéz megközelíteni a Gyáli út melletti irodaházat, illetve az autóbusz állomás mélygarázsát. Jó lenne a Gyáli útnál engedélyezni a visszafordulást.

A visszafordulást a jelenlegi geometriai kialakítás mellett nem lehet engedélyezni, mert a nagyobb, hosszabb teherjárművek elakadnának, másrészt az M 5 autópálya felől jobbra kanyarodó mozgással ezt a visszaforduló mozgást tiltani kellene, amire nem áll rendelkezésre elegendő idő.XIII. Váci út 183 – 187.

Megtiltották a visszafordulást Újpest felől Újpest felé, így azonban csak a bevásárlóközponton keresztül lehet visszafordulni. Kérjük újból engedélyezni a visszafordulást.

Ebben a kereszteződésben is hasonló okok miatt, mint a Könyves Kálmán körúton, a visszafordítás engedélyezése jelenleg nem lehetséges.XIII. Lehel út 41.

Taxis kolléga értelmetlennek tartja itt a sebességkorlátozást, az autósok többsége ötvenes –hatvanas tempóval közlekedik. Kérjük a feleslegesnek tűnő jelzőtáblát leszerelni.

A sebességkorlátozó jelzőtábla a környéken lakók kérésére került ki, a Hun utcai megállóban le- és felszállók, illetve az ott várakozók biztonsága, védelme érdekében.Továbbra is várom a kollégák kéréseit, kérdéseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafeleleos@freemail.hu

Facebook: LámpafelelősKépgaléria