Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

szept. 11 2018

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

VIII. Osvát utca 2.

Hónapokig kértük, hogy a „Megállni tilos” jelzőtáblát cseréljék le egy „Várakozni tilos” jelzőtáblára, hiszen a szálloda előtt meg kell állni egy pár percre, amíg az utas ki-, vagy beszáll a taxiba. Végre lecserélték a jelzőtáblát, most megint kihelyeztek egy „Megállni tilos” jelzőtáblát. Kérjük a jelzőtáblát leszerelni.

A jelzőtábla ideiglenesen volt kihelyezve, helyszíni bejárásunkkor már nem volt az oszlopon a jelzőtábla.
XIII. Lehel út – Dózsa György út sarok

Taxis kolléga kérésére forgalmirend-változás történt a Lehel úton, a városközpont felé, a Dózsa György út előtt. Egyértelmű lett a rend: a bal oldali sávból balra, a jobb oldaliból pedig jobbra lehet fordulni, illetve egyenesen is szabad tovább haladni. Sajnos sokan a belső sávban „előreszaladnak”, majd „átszemtelenkednek” a jobb oldali sávba. Jó lenne a záróvonalat meghosszabbítani, megakadályozva ezt a „sportszerűtlen” cselekedetet.

A járműosztályozó hosszában fogunk létesíteni záróvonalat.XIV. Kerepesi út

Egy évvel ezelőtt már kértük, hogy fessék újra a BUSZSÁV jeleket a Mexikói út és a Hungária körút között. Miután ezt nem tették meg, ismét kérjük.

Az útburkolati jelek felújítását az idei évi útburkolati-jel felújítási listában szerepeltetni fogjuk.VII. Csengery utca 15.

Egy évvel ezelőtt (!) közműmunkálatok voltak a helyszínen. Ezek véget értek, kérjük a feleslegessé vált jelzőtáblát leszerelni.

A jelzőtábla megszűntetésére a szükséges intézkedéseket megtettük.VI - VII. Király utca 1 – 2.

Egy évvel ezelőtt kértük a „Gyalogátkelőhely” útburkolati jelek felfestését, de az nem történt meg. Mostanra az útburkolat már alkalmatlanná vált a felfestés pótlására, legjobb lenne a két járda közötti feltöltést elbontani, mert most a gyalogosok nem veszik észre, hogy „zebrán” mennek át.

Hamarosan aszfaltozásra, illetve újrafestésre kerül sor.

 

VII. Dob utca – Rumbach Sebestyén utca sarok

Korábban járdaépítés miatt le volt zárva a Dob utca. A lezárást feloldották, ez a jelzőtábla már felesleges, kérjük eltávolítani.

A jelzőtábla megszűntetésére a szükséges intézkedéseket megtettük.

 

II. Mechwart tér

A kerékpártároló mögé, a földre tettek egy jelzőtáblát. Kérjük visszahelyezni eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

II. Csalogány utca 41.

Ismeretlenek „Kötelező haladási irány egyenesen” jelzőtáblát helyeztek ki, teljesen érthetetlenül, hiszen itt jobbra is, (igaz célforgalommal) és balra is lehet fordulni. Sőt, itt lehet a Várba felhajtani.

A jelzőtábla megszűntetésére a szükséges intézkedést megtettük.VI. Rózsa utca 55.

Egy évvel ezelőtt már jeleztük, hogy egy „Behajtani tilos” jelzőtáblát egy kerítés mögé tettek, a személygépkocsik volánja mögül nem lehet látni. Ismét kérjük áthelyezni jól látható helyre.

A helyszínen ideiglenes forgalmi rend van érvényben. Értesültünk a tábla rossz láthatóságáról, ekkor felkértük a kivitelezőt az intézkedésre.

 

VII. Nagy Diófa utca 19.

Nem látszik a „STOP – tábla”, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

I. Dísz tér

Korábban már kértük a jelzőtábla-cserét, amire ígéretet is kaptunk, de miután nem történt meg, ismét kérjük. A „Megállni tilos, kivéve Miniszterelnökség” jelzőtábla helyett „Várakozni tilos, kivéve Miniszterelnökség” jelzőtábla kellene.

A jelzőtábla cseréjére a szükséges intézkedést megtettük.I. Döbrentei tér

Turisták tanácstalanul állnak a gyalogátkelőhelynél, mert hiába nyomogatják a nyomógombot, a jelzőlámpa nem vált zöldre. Ők nem látják, hogy az autósoknak szóló jelzőlámpák sárgán villognak, a gyalogoslámpa sohasem lesz zöld. Célszerű lenne a nyomógombokat leszerelni, vagy letakarni.

A jelzőlámpa visszakapcsolásának vizsgálata folyamatban van, ezért ez idő alatt nem tervezzük a beavatkozást. Addig is a nyomógombok letakarását nem kezdeményezzük, a gyalogátkelőhelyen biztonságosan át lehet kelni.I. Bem rakpart – Halász utca sarok

Sokadszorra kérjük, hogy távolítsák el az út vonalvezetésének (!) közepébe helyezett jelzőtáblát. Az elmúlt hónapban kétszer döntötték ki…

Újabb forgalomtechnikai elemek kihelyezését, illetve a meglévők eltávolítását nem tartjuk indokoltnak. A problémát a csomópont átépítése oldaná meg, de ez nincs most napirenden.VI. Király utca 76.

Tükör segíti a kihajtást a szemközti kapualjból, de a tükör elfordult, kérjük visszaforgatni eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.V. Kálmán Imre utca 19.

Másfél (!) méter magasan van az ideiglenesen kihelyezett jelzőtábla, kérjük magasabbra helyezni.

A kivitelezővel felvettük a kapcsolatot és felkértük a jelzőtábla megfelelő magasságába történő helyezésére.VI. Hunyadi tér 12.

Elforgatták a jelzőtáblákat, kérjük őket visszahelyezni eredeti helyzetükbe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.II. Királyfürdő utca – Kacsa utca

Korábban jeleztük, hogy nem egyértelműek a sarkon az útburkolati jelek és a jelzőtáblák. A jelzőtáblákat „rendbe” tették, kérjük az útburkolati jeleket is módosítani. A Királyfürdő utcai részen a „Várakozni tilos” útburkolati jel helyett „Megállni tilos” útburkolati jel kellene.

A burkolati jel elkészült.VI. Király utca 84.

Megdőlt az ideiglenesen kihelyezett jelzőtábla, most „faékekkel” próbálják helyén tartani. Kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A jelzőtábla oszlopot helyreállították.

 

XIII. Dózsa György utca – Szabolcs utca sarok

Köszönjük, hogy a főváros több pontján kihelyezték a BUSZ-lámpák mellé a „BUSZ jelzésre a jobbra kanyarodás megengedett” jelzőtáblákat. Jó lenne itt is ilyen jelzőtábla, mert sokan nem mernek jobbra fordulni.

Részvénytársaságunk díszpozíciós tervet készített róla. A kivitelezésre hamarosan sor kerül.VIII. Blaha Lujza tér – Márkus Emilia utca sarok

Sok autóvezető nem érzékeli, hogy a Rákóczi útra kihajtáskor kétirányú szakaszon közlekedik és beállnak a szembejövők sávjába. Jó lenne nyilakkal jelezni, hogy ez egy kétirányú szakasz.

Az útburkolati jelek felfestését nem javasoljuk.VIII. Salgótarján út – Fiumei út

Sok járművezető hirtelen, erőteljesen fékez, mert nagyon rossz az útburkolat. Jó lenne a hibákat kijavítani.

Ezt az útburkolatot nem a Részvénytársaságunk üzemelteti.XVII. Pesti út 179.

Földre csúszott egy jelzőtábla, kérjük visszahelyezni eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítása megtörtént.VIII. Orczy tér

Árválkodik egy jelzőtábla-oszlop a tér közepén, kérjük eltávolítani

A jelzőtábla-oszlop megszűntetésére a szükséges intézkedést megtettük.Továbbra is várom a kollégák kéréseit, kérdéseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.

Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.hu