Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

június 13 2018

Juhász Péter (a lámpafelelős) rovata

VII. Klauzál utca 4.

Összeragasztgattak egy nagyon fontos jelzőtáblát - „Kötelező haladási irány egyenesen és balra” - a Dohány utca saroknál. Kérjük a jelzőtáblát megtisztítani.

A jelzőtábla megtisztítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

VI. Hunyadi tér 6.

Árválkodik egy jelzőtáblaoszlop a tér közepén, jó lenne eltávolítani, és máshol felhasználni.

A Hunyadi téren hamarosan átépítés illetve felújítás fog történni.

 

V. Kálvin tér

Egymás után három baleset is történt, mert a Vámház körút felől érkező járművezető a balra forduló sáv szabad jelzését figyelve, egyenesen tovább haladt a tilos jelzésen. Célszerű lenne kiegészítő jelzőlámpával jelezni, hogy ha bal oldali sávnál szabad jelzést mutat a jelzőlámpa, akkor, csak balra szabad fordulni.

A jelenlegi kialakítást megfelelőnek (egyértelműnek) tartjuk. Nem támogatjuk a javasolt kiegészítő jelzés kihelyezését.

 

XVIII. Gyorsforgalmi út

Újra és újra kamionos balesetek a gyorsforgalmi úton befelé. Ami döbbenet, ez a kamion is túljutott az aluljárón, amikor beleakadt az aluljáróra figyelmeztető (!) vaskorlátba. Korábban az 1–es repülőtérnél is volt a behajtást megakadályozó vaskorlát. Kérjük a vaskorlát visszahelyezését.

A Ferihegyi repülőtérre vezető út felújításának 1. üteme jelenleg tervezés és engedélyezés alatt van. A Budapesti Közlekedési Központ beruházásában megvalósuló projekt tartalmazza a Felsőcsatári úti műtárgy megemelését, megszűntetve ezzel a magasságkorlátozást. Ezzel egy időben a meglévő magasságkorlátozó kapu elbontásra kerül.VII. Vörösmarty 11.

Ismét elforgatták az alsó jelzőtáblát, kérjük visszaforgatni eredeti helyzetébe.

A nyilvántartásunk szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

II. Kacsa utca – Királyfürdő sarok

A jelzőtáblák fordítva lettek kihelyezve, jelenleg a MEGÁLLNI TILOS a Királyfürdő utcára vonatkozik, a VÁRAKOZNI tilos a Kacsa utcára, holott éppen fordítva kellene. Kérjük a jelzőtáblákat megcserélni.

A „megállni tilos” Királyfürdő utcára vonatkozik. A hosszúság egyértelmű jelzésére kihelyeztettünk egy (40m) kiegészítő táblát és a szegélyen burkolati jelet „megállási tilalom hatályát jelző vonalra” módosítjuk. A Kacsa utcában nem tartjuk indokoltnak tábla kihelyezését, mivel elzárt területen, illetve kapu előtt tilos a megállás a KRESZ szerint. A „várakozni tilos” jelzőtábla megszüntetéséről intézkedtünk.

 

XI. Homonna utca

A lejtős utca lépcsőben folytatódik, jó lenne erre a tényre a járművezetőket is figyelmeztetni.

A Harasztos út- Homonna utca sarkán kint van a zsákutca jelzőtábla. Ez felhívja a járművezetők figyelmét, hogy az utcát csak a behajtási irány felé tudják elhagyni. Az utca lépcsőben köt ki a Budaörsi útra, oda a javasolt terelőtábla nem helyezhető ki, mert a gyalogosforgalom is az útpályát használja. A forgalmi renden ezért nem kívánunk változtatni.

 

VII. Dohány utca 85.

Az előjelző tábla egyértelműen mutatja, hogy a jobb oldali sávból lehet jobbra fordulni, a másik két sávból lehet egyenesen továbbhaladni, illetve a bal oldali sávból lehet balra fordulni. A valóságban ez nem így van, a jobb oldali sáv parkolóhely lett, a középső sávból lehet jobbra fordulni, a bal oldali sávból lehet egyenesen továbbhaladni, illetve balra fordulni. Módosítani kellene a félrevezető útburkolati jeleket is.

A burkolati jelek módosítása folyamatban van.

 

V. Városház utca

Újra használható a Petőfi Sándor utca, célszerű lenne újra beüzemelni a süllyedő oszlopokat a Városház utcában

A süllyedő oszlopok működtetésében (Főpolgármesteri döntés, Közgyűlési határozat) változás lesz.Továbbra is várom a kollégák kéréseit, kérdéseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.

Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.huKépgaléria