Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

május 23 2018

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

XIII. Szent István körút

Nem lehet használni a Vígszínház előtti feljárót, mert ott civil autók parkolnak.

A Vígszínház előtti területen a „Behajtani tilos” + „Kivéve áruszállítás, kivéve engedéllyel” jelzőtábla hatálya alatt az útpályán szabálytalanul várakozó járművek tulajdonosai ellen az illetékes Közterület–felügyeletnek van hatásköre fellépni. Forgalomtechnikai szempontból a behajtási tilalmon felül további jelzés elhelyezését nem tartjuk szükségesnek.X. Üllői út – Könyves Kálmán körút

Korábban az Üllői útról külön forgalmi sávban lehetett jobbra fordulni a Könyves Kálmán körútra a Kőbányai út felé. Először „csak” fizikailag, betontömbökkel lezárták a külső, jobbra kanyarodó forgalmi sávot, majd egy „STOP” táblát is kihelyeztek. Kérjük vissza a régi forgalmi rendet.

Az M3 metró rekonstrukciójának forgalomtechnikai tervezése során elsődleges szempont volt, hogy a pótló buszok hangoltan, torlódásmentesen haladhassanak végig az útvonalon, amely a bevezetést követően meg is valósult. Az eredeti forgalmi rend alapján a centrum irányából a Népligetbe kanyarodó pótló buszok a Könyves Kálmán körútra kikanyarodva csak sávváltással tudtak a Népligetbe behajtani, és így elsősorban elsőbbséget kellett (volna) adniuk az Üllői útról, a városhatár irányából a Könyves Kálmán körútra jobbra kanyarodó jobbos sáv irányából érkező járművek részére, amely jelentősen akadályozta a pótló buszok Népligetbe történő behajtását és a Könyves Kálmán körút elhagyását. Ezen probléma megoldása érdekében az Üllői útról a Könyves Kálmán körútra kanyarodó jobbos sáv részére „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát helyeztünk ki, amely biztosítja, hogy a centrum irányából kikanyarodó buszok egyértelműen elsőbbséget élvezzenek velük szemben.XI. Bajmóczi utca 7.

Kidöntötték és a vasúti töltésre dobták a „Kötelező haladási irány” jelzőtáblát. Kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A nyilvántartás szerinti állapot helyreállítására szükséges intézkedést megtettük.VIII. Bródy Sándor utca 2.

Összefirkálták a helyszínen lévő jelzőtáblát, kérjük megtisztítani.

A jelzőtábla cseréjére a szükséges intézkedést megtettük.

 

IX. Pipa utca 2.

Ott maradt egy jelzőtáblaoszlop a sarkon, kérjük elszállítani.

A nyilvántartás szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.IX. Üllői út 131.

A felüljáró alatt van egy visszafordulási lehetőség a centrum felé. Gyakran várakoznak ott autók, mert nem tudnak arról, hogy ott egy átjáró van. Kérünk felfesteni útburkolati jeleket, amelyek az átjáróra utalnak.

A meglévő jelzőlámpás visszafordulási lehetőségek miatt a kérdéses kapukihajtós kiépítésű átjáró burkolati jellel történő megerősítését nem tartjuk indokoltnak.V. Városház utca

Ismét járható a Petőfi Sándor utca, célszerű lenne beüzemelni a süllyedő oszlopokat a Városház utcában.

A süllyedő oszlopok működtetésében változás lesz. (Főpolgármesteri döntés, Közgyűlési határozat)VII. Wesselényi utca – Klauzál utca sarok

Minden héten elforgatják a sarkon lévő tükröt, jó lenne rögzíteni, hogy ne lehessen könnyedén elfordítani.

A forgalmi tükör rögzítésére a szükséges intézkedést megtettük.

 

XIII. Pozsonyi út 79.

Elforgatták az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát, kérjük visszafordítani eredeti helyzetébe.

A nyilvántartás szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

VII. Dob utca – Kazinczy utca sarok

Eltűnt a sarokról az „Egyirányú út kezdete” jelzőtábla. Kérjük pótolni.

A jelzőtábla pótlására a szükséges intézkedést megtettükXIV. Vágány utca

Csatornázás miatt egyirányú lett a Vágány utca, megszűnt a BUSZSÁV. A munkálatok véget értek, ismét van BUSZSÁV, kérjük az ideiglenes jelzőtábla takarásokat megszűntetni.

A nyilvántartás szerinti állapot helyreállítására a szükséges intézkedést megtettük.

 

VII. Kis Diófa – Dob utca sarok

Korábban kértük a „Behajtani tilos” jelzőtábla visszahelyezését, viszont érthetetlen okból „Mindkét irányból behajtani tilos” jelzőtáblát helyeztek ki. Ismét kérjük a „Behajtani tilos” jelzőtábla visszahelyezését.

A jelzőtábla pótlására a szükséges intézkedést megtettük.

Továbbra is várom a kollégák kérdéseit, kéréseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül:Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.hu