Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

április 13 2018

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

XIV. Róna utca 188.

A jelzőtábla szerint itt tilos megállni, de hát a várakozó autók senkit sem zavarnak. Kérjük a feleslegesnek látszó jelzőtáblát leszerelni.

A „megállni tilos” jelzőtábla a Gyarmat utcából érkező járművek számára a szabad kilátás biztosítása a balesetveszély csökkentése érdekében. Korábban gyakoriak voltak itt a balesetek, ezért a jelzőtáblát szükségesnek tartjuk.IV. Leiningen Károly utca 11. és 14.

A jelzőtáblák szerint „Várakozni tilos” a két helyszínen, viszont mindkét helyen csak egy forgalmi sáv van a ZÁRÓVONAL miatt, itt megállni is tilos.

A Leiningen Károly utcában található valamennyi, szükségtelen „várakozni tilos” jelzőtáblát eltávolítjuk, és azon útszakaszokra – Mikszáth Kálmán utca és Vécsey Károly út között - ahol záróvonal található, a járműosztályozó vonalába „megállni tilos” jelzőtáblát helyezünk ki.V. Alsó rakpart – Széchenyi tér

Taxis kolléga szerint volt egy tükör az alsó rakparton a Széchenyi tér magasságában, amelyik segítette a lehajtást a rakpartra. A tükröt leszerelték az alsó rakpart lezárásakor, az útvonal megnyílt, kérjük a tükör visszahelyezését.

A tükör időközben kihelyezésre került.VIII. Bókay János utca

Az utca közepe a Corvin sétány része lett, oda fizikailag nem lehet behajtani, az ott lévő jelzőtáblákat célszerű lenne leszerelni, hiszen csak a gyalogosok láthatják.

A süllyedő oszlopok közötti szakaszra engedéllyel be lehet hajtani, a táblák eltávolítását nem támogatjuk.XIV. Nagy Lajos király út – Gyarmat utca sarok

A kiegészítő jelzőtábla precízen figyelmeztet arra, hogy figyeljünk a villamosra - is - az elsőbbségadásnál. Azonban forgalmirend-változás történt, a villamos síneket fizikailag nem lehet keresztezni, célszerű lenne a kiegészítő jelzőtáblát leszerelni.

A beruházás átadása után a tábla megszüntetésre került.XIII. Kárpát utca – Dráva utca sarok

Megnyitották a Népfürdő utcát, ez a jelzőtábla feleslegessé vált, kérjük leszerelni.

A jelzőtábla eltávolítására megtettük a szükséges intézkedéseket,VIII. Elnök utca 2.

Forgalmirend-változás történt, a jobb oldali sávból csak jobbra lehet fordulni, már nem lehet egyenesen továbbhaladni. Kérjük az útburkolati jeleket módosítani.

A burkolatjelek módosítása megtörtént.Továbbra is várom a kollégák kérdéseit, kéréseit Budapest közlekedésével kapcsolatban a szokásos elérhetőségeken keresztül.Mobil: 06209247645 (FŐTAXI flotta) E – mail: lampafelelos@freemail.huKépgaléria