Ugrás a tartalomhoz

Taxisok kérései, közlekedésszervezők válaszai

április 19 2017

Juhász Péter (a Lámpafelelős) rovata

VIII. Sport utca

Taxis kolléga vette észre, hogy a járda szélén árválkodik egy „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla. Jó lenne leszerelni a jelzőtáblát, hiszen itt nincs is keresztutca, csak a Hidegkúti Nándor stadion betonfala…

Szükséges az „elsőbbségadás kötelező” tábla kint léte, mert a magánterület kijáratát szabályozza.

 

XII. Sashegyi út – Lejtő utca sarok

Árválkodik egy jelzőtábla-oszlop a sarkon, valószínűleg egy „Megállni tilos” jelzőtábla lehetett itt. Kérjük a jelzőtábla oszlopot leellenőrizni, és ha felesleges, kérjük eltávolítani.

A kint lévő oszlopot nem a Budapest Közút Zrt. hanem a kerület üzemelteti.

 

I. Ybl Miklós tér 8.

Földre döntöttek egy jelzőtáblát, kérjük visszaállítani eredeti helyzetébe.

A jelzőtábla tartóoszlop helyre lett állítva.

 

I. Palota út

A jelzőtábla félrevezető, mert szerinte az egyenesen haladáskor – a Váralja út felé – engedély kell. Ez a tilalom igazából a jobbraforduláskor esedékes a Vár felé haladáskor.

A csomópont bonyolultsága miatt a táblában az útgeometria csak sematikusan van ábrázolva. A jobb értelmezhetőség érdekében így a tábla cseréjét nem tervezzük a közeljövőben.

 

VI. Csengery utca 34.

Útlezárás miatt nem lehetett egyenesen továbbhaladni a Csengery utcából a Király utcánál. Véget ért a lezárás, kérjük a feleslegessé vált Kötelező haladási irány jelzőtáblát leszerelni

A tábla eltávolítására a szükséges intézkedéseket megtettük.

 

XIV. Róna utca – Bácskai sarok

Gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, nagyon helyesen. Azonban nem festettek fel útburkolati jeleket, kérjük azokat pótolni.

A kerületi Polgármesteri Hivatal beruházásában került sor a kivitelezésre. Az időjárási viszonyok miatt a burkolati jelek festett kivitelben készítették el, ami nagyon hamar lekopott a burkolatról. Az útburkolati jeleket tavasszal fogják tartós kivitelben elkészíteni.

 

IX. Tűzoltó utca – Viola utca sarok

Lecsúszott egy ideiglenesen kihelyezett „Kötelező haladási irány” jelzőtábla, kérjük visszahelyezni eredeti helyzetébe.

A Tűzoltó utca 33/a számú ingatlan építési munkálatok miatt ideiglenes forgalmi rend van érvényben. Felkértük a felelős kivitelezőt a jóváhagyott terv szerinti kialakításra.

 

XIII. Dózsa György út 57.

A jelzőtábla szerint kötelező egyenesen tovább haladni, de hát itt nincs is keresztutca, csak egyenesen lehet továbbhaladni. Kérjük a felesleges jelzőtáblát leszerelni.

A jelzőtábla eltávolítására a szükséges intézkedéseket megtettük.

 

XIII. Váci út – Duna pláza

Engedélyezték a visszafordulást befelé a centrum felé. A jelzőlámpa lencsét és a jelzőtáblát módosították. Kérjük az útburkolati jeleket is módosítani.

A burkolati jelek pótlását a tavaszi időszakban kérni fogjuk a kivitelezést végző cégtől. 

Képgaléria